Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 17:05

Άμεσα μέτρα για τη μόρφωση και την ασφάλεια των παιδιών μας – Παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Π.Ε Πρέβεζας 3/10 στις 3:30

Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων διαπιστώσαμε πως μόνο «όλα καλά» δεν είναι, όπως μας υπόσχονταν μέσα στο καλοκαίρι.

  • Για ακόμα μία χρονιά τα σχολεία άνοιξαν και οι μαθητές αναζητούν τους δασκάλους τους, γιατί αυτοί δεν προσλήφθηκαν ποτέ, και παραμένουν 10άδες κενά στα σχολεία. Κύρια το πρόβλημα συναντάται στην Ειδική Αγωγή με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς των Τμημάτων Ένταξης, της Παράλληλης Στήριξης, Σχολικών Νοσηλευτών και συνολικά Ειδικού Εκπαιδευτικού & Βοηθητικού Προσωπικού, δηλαδή για εκείνα τα παιδιά που έχουν ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες. Αλλά ελλείψεις συναντάμε και σε ειδικότητες «δευτερεύουσες» όπως τις ονομάζουν, αλλά είναι σημαντικές για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μας.
  • Για ακόμα μία χρονιά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις σοβαρές ελλείψεις στη σχολική στέγη και τις υποδομές, με αίθουσες που τα παιδιά δεν χωράνε καλά – καλά, με ελλείψεις σε εργαστήρια, βιβλιοθήκες, γυμναστήρια κ.ά., με στέγες να στάζουν μέσα στις τάξεις, με εργασίες συντήρησης που δεν πραγματοποιήθηκαν, και την αγωνία όλων μας αν στην επόμενη βροχή δεν θα πλημμυρίσουν ή αν σε έναν ενδεχόμενο σεισμό θα σταθούν όρθια.
  • Για ακόμα μία χρονιά η υποχρηματοδότηση των σχολείωνβμάς έχει οδηγήσει να βάζουν οι Σύλλογοι Γονέων από το ταμείο τους χρήματα ακόμα και για αναλώσιμα και για χαρτί φωτοτυπίας για να καλύψουν τις ανεπάρκειες των Σχολικών Επιτροπών, και εμείς οι γονείς να ακριβοπληρώνουμε το άνοιγμα του δημόσιου σχολείου με 100, 150 και 200 ευρώ για τα πρώτα και τα βασικά σχολικά είδη.

Ως γονείς καλούμαστε να σταθούμε και φέτος δίπλα στα παιδιά μας στηρίζοντάς τα με όποιον τρόπο μπορούμε. Και αυτό θα κάνουμε… διεκδικώντας το καλύτερο για τα παιδιά μας!

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και τα μέλη μας να αναδείξουν θαρρετά τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία τους και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την επίλυσή τους από την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας, το Δήμο και την Περιφέρεια, γιατί όσο αυτά τα προβλήματα παραμένουν έχουν επιπτώσεις στη μόρφωση, την ανάπτυξη και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Να δυναμώσουμε τη διεκδίκηση μας για:

  • Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών Γενικής και Ειδικής Αγωγής, ώστε να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά στα σχολεία της Πρέβεζας. Διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχουν ανάγκη τα σχολεία μας, ώστε να διατηρείται ένα σταθερό παιδαγωγικό περιβάλλον σε κάθε σχολείο από την πρώτη μέρα, και να μην χάνεται καμία ώρα μαθήματος.
  • Εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολείο. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου βοηθητικού σχολικού προσωπικού (φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι, τραπεζοκόμοι, επιστάτες, κ.α.).
  • Ουσιαστικός ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια – προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλής ηλεκτρολογική εγκατάσταση – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης). Έκδοση πιστοποιητικών καταλληλότητας για όλα τα σχολικά κτίρια.
  • Κατασκευή νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών για την εξυπηρέτηση των αυξημένων εκπαιδευτικών απαιτήσεων της εποχής μας (βιβλιοθήκες, γυμναστήρια, εργαστήρια, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων κτλ).
  • Αύξηση στη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, ρεύμα, υλικοτεχνική υποδομή). Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων και για αναλώσιμα. Κατάργηση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη.
  • Υπαγωγή στο πρόγραμμα με τα Σχολικά Γεύματα και τα σχολεία της Πρέβεζας
  • Να δοθούν στους μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης τα ξενόγλωσσα βιβλία (γερμανικά, γαλλικά).

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 13:30 ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΊΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ

Ο πρόεδρος

Βενετικίδης Θεόδωρος

Η γραμματέας

Μαυροκεφάλου Αθηνά

Προηγούμενο Άρθρο

Πρεμιέρα της ταινίας“The Terminal” του Κυριάκου Κοτσίνη στην πρεμιέρα της νέας σεζόν της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Κορυφώνεται η προεκλογική εξόρμηση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΉΠΕΙΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» στη περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...