Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 20:51

Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά της Μικρής Λάκκας Σουλίου

Για το φλέγον θέμα της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στα βουνά της ΔΕ Θεσπρωτικού, πραγματοποιήσαμε σήμερα συγκέντρωση στο Θεσπρωτικό στην οποία είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δ.Ε. Θεσπρωτικού, οι Πρόεδροι των χωριών της Λάκκας καθώς και ενδιαφερόμενοι πολίτες.
Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική και μετά από συζήτηση κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων είμαστε ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, καταλήξαμε στα εξής:
1. Συγκρότηση επιτροπής αγώνα στην οποία συμμετέχουμε, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και ενεργοί πολίτες της περιοχής.
2. Κατάθεση προσφυγής εναντίον της βεβαίωσης παραγωγού 2033/2021 που εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
3. Άσκηση ένδικων μέσων με καθολική απαίτηση, τη δικαστική διαδικασία να αναλάβει η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ζηρού και το οικονομικό κόστος αυτής ο ίδιος ο Δήμος.
4. Ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για τις αρνητικές επιπτώσεις από την βιομηχανοποίηση των βουνών μας, όχι μόνο στον ανθρώπινο παράγοντα αλλά και στο φυσικό περιβάλλον (χλωρίδα και πανίδα), στην κτηνοτροφία, στην μελισσοκομία, στον υδροφόρο ορίζοντα και στο μικροκλίμα της περιοχής.
Η συγκροτηθείσα επιτροπή είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε μπορεί να προσφέρει με τις γνώσεις του και την εμπειρία του στο συγκεκριμένο θέμα και καλεί όλους τους κατοίκους του Δήμου μας αλλά και των γειτονικών χωριών του Δήμου Πρέβεζας και του Δήμου Δωδώνης που επηρεάζονται εξ ίσου από την εν λόγω εγκατάσταση, να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε αυτόν τον όμορφο τόπο που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας να τον διατηρήσουμε ανέπαφο και να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας εξίσου όμορφο και αναλλοίωτο από την επικείμενη καταστροφή.
Βασίλης Κώνστας
Προηγούμενο Άρθρο

Προς δημοπράτηση και άμεση υλοποίηση η νέα εντυπωσιακή πλατεία στην Αμμουδιά από τον Δήμο Πάργας

Επόμενο Άρθρο

Διοικητής Π.Υ Πρέβεζας: ”Προσοχή όταν βάζουμε φωτιές – Δεν φεύγουμε από το σημείο”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...