Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 17:12

Όλα έτοιμα στον Δήμο Πρέβεζας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Σε πλήρη ετοιμότητα  βρίσκεται ο Δήμος Πρέβεζας για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Το προσωπικό καθαριότητας βρίσκεται στις θέσεις του (ενισχυμένο σε αριθμό και εξ ολοκλήρου πλήρους απασχόλησης) ενώ ολοκληρώνονται οι απαραίτητες εργασίες για τον καθαρισμό εσωτερικά και εξωτερικά των σχολικών κτιρίων.

Επίσης τα χρήματα για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των σχολείων από τον Ιούνιο, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα γίνει και νέα κατανομή.

Η νέα σχολική χρονιά θα βρει όλα τα κτίρια βελτιωμένα αφού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί από τον Δήμο  Πρέβεζας η εκτέλεση έργων επισκευής συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισής τους με προϋπολογισμό 201.724,10 ευρώ.

Επίσης εντός των ημερών ξεκινά το έργο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση  ΑΜΕΑ» προϋπολογισμού 257.000,00 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ  το οποίο περιλαμβάνει κατασκευή χώρων υγιεινής ΑΜΕΑ σε 32 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και 9 μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και  κατασκευή ή προκατασκευή και τοποθέτηση ράμπας πρόσβασης σε 19 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και 7 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το συγκεκριμένο έργο αποσκοπεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, στη βελτίωση των συνθηκών παραμονής και διαβίωσή τους στις σχολικές μονάδες και στη διευκόλυνση του διδάσκοντος προσωπικού κατά την πραγματοποίηση του έργου τους.

Με την ολοκλήρωση των προτεινόμενων εργασιών οι σχολικές μονάδες θα έχουν βελτιώσει τις υποδομές τους και θα έχουν αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της εκπαίδευσης.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αθηνά Κωνσταντάκη εύχεται καλή σχολική χρονιά υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα βάσει των οποίων θα λειτουργούν τα σχολεία, προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή  εάν και εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Προηγούμενο Άρθρο

Πρεβεζάνοι ως φορείς μετάδοσης στρατιωτικών πληροφοριών κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης

Επόμενο Άρθρο

Νέα επιτυχία της Ασφάλειας Πρέβεζας: Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ατόμου, ο οποίος εμπλέκεται σε διαρρήξεις ΑΤΜ Τραπεζών με τη χρήση εύφλεκτων αερίων που έγιναν σε περιοχές της Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”: Επιστολή του Συλλόγου προς τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με την οδική ασφάλεια στον αστικό ιστό της Πρέβεζας

ΠΡΟΣ: Δήμο Πρέβεζας (γρ. Δημάρχου),  Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας (γρ. Αντιπεριφερειάρχη), Τροχαία Πρέβεζας […]