Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 1:26

Ψήφισμα -απόφαση για άμεση λήψη πρωτοβουλιών για την διασφάλιση της στοιχειώδους λειτουργίας του νοσοκομείου

  1. Το Γ.Ν. Πρέβεζας στην παρούσα φάση βρίσκεται στην πλέον δεινή θέση από πλευράς στελέχωσης κυρίως ιατρικού προσωπικού χωρίς αυτό να σημαίνει πως η στελέχωση στις άλλες υπηρεσίες (νοσηλευτική, τεχνική, διοικητική) είναι καλή. Σχεδόν όλα τα τμήματα έχουν οξύτατα προβλήματα στην λειτουργία τους με συνέπεια να εγείρονται θέματα ακόμη και ασφαλούς εφημέρευσης. Συγκεκριμένα τμήματα όπως το χειρουργικό και το παθολογικό έχουν σοβαρότατο πρόβλημα στελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό και στο αμέσως επόμενο διάστημα αυτό θα επιταθεί ακόμη περισσότερο λόγω της αποχώρησης ιατρών από αυτά τα τμήματα. Η ορθοπεδική κλινική πρακτικά πάνω από το μισό μήνα δεν εφημερεύει με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να χρειάζεται να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία για την αυτονόητη περίθαλψη. Σοβαρά προβλήματα έχει επίσης το ακτινολογικό, το αναισθησιολογικό, το καρδιολογικό τμήμα, τα εργαστήρια τα οποία λειτουργούν μόνο και μόνο επειδή οι ιατροί αυτών των τμημάτων ξημεροβραδιάζονται στο νοσοκομείο. Σε τμήματα όπως η μαιευτική οι μαίες βρίσκονται σε καθεστώς μονοβάρδιας εδώ και μήνες πράγμα που  μεθοδεύεται να επεκταθεί και σε άλλα τμήματα όπως στο καρδιολογικό τμήμα/ΜΣΝ, γεγονός που εγείρει σοβαρό θέμα ασφαλούς λειτουργίας.
  2. Αιτία αυτής της σοβαρότατης δυσλειτουργία των τμημάτων αποτελεί η απροθυμία του Υπουργείου για προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων, ο συρρικνωμένος οργανισμός του νοσοκομείου και οι πενιχρές μισθολογικές απολαβές του ιατρικού προσωπικού που αποτελούν αντικίνητρο για να έρθουν ιατροί στο ΕΣΥ.
  3. Το Δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας δεσμεύεται να παρέμβει τόσο στην Διοίκηση της 6ης Υ.Πε όσο και στην πολιτική ηγεσία (Υπουργό Υγείας) ώστε άμεσα να αλλάξει ο οργανισμός του νοσοκομείου και να προκηρυχτούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις και επίσης να δοθούν μισθολογικά κίνητρα σε γιατρούς για να στελεχώσουν το ΕΣΥ και κατ επέκταση και το Γ.Ν.Πρέβεζας. Θα πρέπει επίσης να καταδικαστεί και το καθεστώς της νοσηλευτικής μονοβάρδιας στα τμήματα ως επισφαλής και επικίνδυνη τακτική. Τέλος να τεθεί το θέμα της άμεσης κτιριακής αναβάθμισης του υπάρχοντος νοσοκομείου και της ανέγερσης νέου, αποκλειστικά δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

Θα πρέπει να πράξουμε άμεσα γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


Προηγούμενο Άρθρο

1η συνάντηση εθελοντών για το ”Χριστουγεννιάτικο χωριό της χαράς” του Δήμου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ενημέρωση Περιφερειάρχη για την παράκαμψη Φιλιππιάδας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...