Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023, 11:30

Χαιρετισμός Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νικόλαου Γεωργάκου στην μικρή δεξίωση για τους επίσημους προσκεκλημένους στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου της πόλης Αγίου Χαραλάμπους

Σεβασμιότατε και αγαπητέ μας Μητροπολίτη μας  Πρεβέζης και Νικοπόλεως.

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κύριε κύριε Γεώργιε, Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Φαναρίου κύριε κύριε Αγαθάγγελου.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ εκπρόσωπε της ελληνικής κυβερνήσεως κ. Οικονόμου.

Αγαπητοί επίσημοι του τόπου μας, Πρεβεζάνες και Πρεβεζάνοι.

Ως Δήμαρχος του Δήμου Πρέβεζας, του ευλογημένου ετούτου τόπου, του ιστορικού Ζαλόγγου, του Λούρου του εθνικού Πάρκου του Αμβρακικού και της όμορφης πόλεως της Πρεβέζης, του νησιού της Ηπείρου όπως μας αποκαλούν και όπου σήμερα του Ιερομάρτυρα Αγίου Χαραλάμπους, εορτάζουμε τον πολιούχο και σωτήρα της, σας καλωσορίζω εκ μέρους όλων των Δημοτών και του Δημοτικού Συμβουλίου και σας ευχαριστώ από καρδιάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Σήμερα του Αγίου Χαραλάμπους του ιερομάρτυρα Αγίου της εκκλησίας γιορτάζει η Ορθοδοξία, γιορτάζει η Ελλάδα, γιορτάζει η πόλη της Πρέβεζας.

Η Πρέβεζα έχει την ευλογία να έχει πολιούχο και προστάτη τον Άγιο Χαράλαμπο, τον ιερομάρτυρα  και θαυματουργό αποτελείται από αγνούς και καλούς νοικοκυραίους, φιλόξενους και πρόσχαρους ανθρώπους, με πίστη αλλά και αγάπη.  Στις δύσκολες εποχές μας από την πρωτόγνωρη πανδημία όλοι μαζί με ενότητα και  αλληλεγγύη προσπαθούμε να δώσουμε τη μάχη της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας για το σήμερα και το αύριο μη ξεστρατίζοντας όμως από την ευθύνη των παραδόσεων και των ιστορικών μας παρακαταθηκών και αξιών. Άλλωστε ως Δήμος και με την ατομική ευθύνη των Δημοτών από νωρίς βρεθήκαμε να είμαστε πρώτος Δήμος πανελλαδικά σε εμβολιαστική κάλυψη αξιοποιώντας το όπλο της επιστήμης, όπου με τη σοφία και τις ικανότητες που ο Θεός προσέφερε στον άνθρωπο και αυτή αποτελεί ένα ακόμα δώρο Του προς εμάς.

Σας καλωσορίζω επίσης σε αυτό τον τόπο ξεχωριστού φυσικού κάλους την εποχή όπου η κλιματική κρίση μας απειλεί στον ευλογημένο τόπο μας του Εθνικού Πάρκου του Αμβρακικού με τις εκβολές του ποταμού Λούρου, του μοναδικού παραλιακού μετώπου με τη μεγαλύτερη και διεθνώς διακεκριμένη ενιαία αμμουδιά της Ευρώπης στο Ζάλογγο, όπου η μοναδικής αυτής ομορφιάς και ζωϊκού και φυτικού πλούτου πλάση αποτελεί καθήκον μας να την προστατέψουμε αλλά και να την αξιοποιήσουμε διαμέσου ενός βιώσιμου με σεβασμό στο περιβάλλον τουρισμού. Όπως επίσης προβάλουμε ανάλογα τα θρησκευτικά μας και ιστορικά και πολιτιστικά μας μνημεία τόσο της Αρχαίας Νικοπόλεως, της Αρχαίας Κασσιώπης και του Ιερού Βράχου του Ζαλόγγου όσο και του βήματος του αποστόλου Παύλου για τον οποίο ο τοπικός άξιος ποιμενάρχης μας έδωσε επιτυχώς και με τη δική μας συνεισφορά ένα μεγάλο και σπουδαίο αγώνα.

Κύριε Υπουργέ, με την τιμητική σας εδώ παρουσία ως αδερφός μας Ηπειρώτης και ως άξιος αρχηγός και στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ αλλά και ως έμπρακτα ικανός υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την αντιεγκληματική πολιτική, επιτρέψτε μου από το φιλήσυχο και σε γενικό επίπεδο νοματαγή Δήμο μας το ακόλουθο ανήμερα μιας εορτής αγάπης.

Όλοι μας ως γονείς αλλά και οι νέοι του τόπου μας νιώθουμε σοκαρισμένοι από την τυφλή οπαδική βία και είμαστε σίγουροι και πεπεισμένοι ότι η πολιτεία θα πράξει και θα χαράξει την απαιτούμενη πολιτική ώστε να μην έχουμε στο μέλλον κανένα άλλο αδικοχαμένο παιδί μας όπως είχαμε στο καταδικαστέο γεγονός στη Θεσσαλονίκη και να αντιμετωπιστεί η βία αλλά και να εξαλειφθεί τόσο από τους χώρους του αθλητισμού όσο και από την κοινωνία μας και ιδίως στο περιβάλλον των νέων μας. Σε αυτό το πεδίο θα συνδράμουμε και εμείς ως Δήμος με ενημερωτικές και εκπαιδευτικές ενέργειες κατά της βίας από όπου και αν προέρχεται. Κλείνοντας επιτρέψτε παρουσία σας να πω ένα δημόσιο εκ νέου ευχαριστώ για την άριστη και επαγγελματική λειτουργία με υψηλή αίσθηση καθήκοντος όλων γυναικών και ανδρών της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούν στον τόπο μας και με τους οποίους έχουμε άριστη συνεργασία.

Σας ευχαριστούμε που σήμερα μαζί μας συνεορτάζετε τον πολιούχο μας και σας εκφράζω από καρδιάς ότι η Πρέβεζα και ο Δήμος θα αποτελεί για εσάς μια φιλόξενη εστία έχοντας πάντα ανοικτή την πόρτα της και τις καρδιές των δημοτών της.

Καλώς ήλθατε και  χρόνια πολλά με υγεία!


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Η Περιφερειακή Αρχή στην πρώτη γραμμή για την επίλυση προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα

Επόμενο Άρθρο

Η ομάδα του ΦΓΣ Πρέβεζας εκφράζει δημόσιες ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο αλλά και στους συνεργάτες του

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...