Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 3:57

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου στην παράσταση “Το χάσμα της Κασσώπης”

Στο πλαίσιο της παράστασης «Το Χάσμα της Κασσώπης» στο αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, το οποίο υποδέχτηκε κοινό μετά από 21 αιώνες με την ολοκλήρωση του έργου της αναστήλωσης των πέντε πρώτων σειρών εδωλίων, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Στράτος Ιωάννου απέστειλε τον κάτωθι χαιρετισμό τον οποίο διάβασε η κυρία Λίλη Σακκά από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας.

Είμαι όμως πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που σήμερα, το Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης υποδέχεται ξανά κοινό μετά από 21 αιώνες.

Σε αυτό το χώρο, όπου 10 χρόνια πριν, συζητώντας με το φίλο μου το Σταύρο το Μπένο μου ήρθε στο μυαλό μια, τότε φαινομενικά τρελή ιδέα, που αφορούσε την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου.

Γνωρίζοντας ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, τη λεγόμενη ΟΧΕ, που ελάχιστοι γνώριζαν τότε, είδαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε πράξη την αναστήλωση τόσο του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης, του Αρχαίου Θεάτρου της Νικόπολης, του Σταδίου, του Κτιρίου Υποδοχής, του Αρχαίου θεάτρου της Αμβρακίας, της Δωδώνης και των Γιτάνων, αλλά και να απομακρύνουμε το δρόμο μέσα από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Νικόπολης και να δημιουργήσουμε μια Νέα Είσοδο για την πόλη της Πρέβεζας, ένα μεγάλο έργο που τώρα υλοποιείται.

Έργα της τάξης των 39 εκ. €.

Έργα τα οποία κάναμε!!!!

Θυμάστε τι λέγαμε τότε???

Να ξαναζωντάνευαν τα θέατρα. Κάποιοι γελούσαν ειρωνικά. Κάποιοι συντάχθηκαν μαζί μας.

Όλοι μαζί …. πολίτες, φορείς, θεσμοί δουλέψαμε συλλογικά και φτάσαμε σήμερα σε αυτό το σημείο.

Στο σημείο όπου μπορούμε να δούμε το ζωντάνεμα του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης και να αποδείξουμε ότι όσο αδύνατα, αλλοπρόσαλλα ή ουτοπικά φαίνονται στην αρχή τα πράγματα, με θέληση και προσπάθεια μπορούν να γίνουν, όπως και έγιναν.

Και δεν τελειώσαμε.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Σας υπόσχομαι ότι θα βάλουμε και άλλα χρήματα στο νέο πρόγραμμα για να συνεχιστούν οι εργασίες ανάδειξης των μνημείων μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, εκ βάθους καρδίας, τον Περιφερειάρχη μας κο Αλέξανδρο Καχριμάνη, το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του κο Σταύρο Μπένο, την κα Ελένη Ρόκκου, τον κο Νίκο Καράμπελα, την Αναπτυξιακή Ηπείρου – ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε, τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Τουρισμού,  τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στο να κερδίσουμε αυτό το όραμα και όσους συμβάλλουν στην πραγματοποίησή του.

Εύχομαι να απολαύσετε σε αυτόν τον μαγευτικό χώρο το έργο «Το χάσμα της Κασσώπης» από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας, το οποίο και ευχαριστώ θερμά.

Προηγούμενο Άρθρο

«Ξαφνικός θάνατος» για «σίγουρα» μέτρα: Ποια θα εφαρμοστούν και ποια μένουν στις καλένδες

Επόμενο Άρθρο

Ενοικιάζεται κατάστημα 100 τ.μ. στο Ιστορικό Κέντρο της Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...