Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 19:46

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου  «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δ.Ε Πρέβεζας» προϋπολογισμού  371.900 ευρώ

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου και του αναδόχου κ. Ιωάννη Καραμπιτιάνη η σύμβαση του έργου  «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δ.Ε Πρέβεζας» προϋπολογισμού  371.900 ευρώ

Το σημαντικό και αναγκαίο αυτό έργο για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Δημοτών αλλά και των επισκεπτών περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις και παρεμβάσεις  σε περισσότερα από 20 σημεία που απαιτούν άμεσες ενέργειες με σκοπό να βελτιωθεί η ασφάλεια, η προσβασιμότητα  και οι συνθήκες κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο του έργου θα διαμορφωθούν και θα διαπλατυνθούν πεζοδρόμια σε οδούς εντός του αστικού ιστού για την ασφαλή κίνηση των πεζών και των ευπαθών ομάδων ΑΜΕΑ με λωρίδα  όδευσης τυφλών, ενώ όπου απαιτηθεί  θα κατασκευαστεί και δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων για  την ομαλή απορροή τους και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Στις παρεμβάσεις προβλέπεται  επίσης η   διαμόρφωση νησίδας στη συμβολή των οδών Ιθάκης και Κεφαλληνίας, η κατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Μελίνας Μερκούρη με διαμόρφωση όδευσης τυφλών και διαβάσεων ΑΜΕΑ καθώς και βελτίωση οδών σε Μιχαλίτσι, Φλάμπουρα, Νικόπολη, Παντοκράτορα,  Άγιο  Θωμά  και πολλά ακόμη σημεία.

Ο Δήμαρχος κ.Νίκος Γεωργάκος ανέφερε σχετικά:

«Η Δημοτική Αρχή του «Δήμου της Καρδιάς μας!» εργάζεται και προσπαθεί αδιάλειπτα σε πολυδιάστατο σχεδιασμό, ώστε να επιτύχει την πρώτη αυτή τετραετία όσο το δυνατό περισσότερα έργα και παρεμβάσεις για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των δημοτών, τόσο στο πλαίσιο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων το 2019 όσο και αξιοποιώντας κάθε ανάλογο εργαλείο και πρόγραμμα.

Το οδικό δίκτυο στη Δημοτική Ενότητα Πρέβεζας χρήζει συνεχούς φροντίδας και ανανέωσης τόσο για την ασφάλεια των Δημοτών αλλά και λόγω και της καταγεγραμμένης  συνεχούς και ραγδαία αυξανόμενης τουριστικής επισκεψιμότητας τα τελευταία χρόνια σε όλο το γεωγραφικό τομέα του Δήμου μας.

Υλοποιούμε ένα έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά το οδικό δίκτυο της Δ.Ε Πρέβεζας αποκαθιστώντας ελλείψεις και δημιουργώντας νέες σύγχρονες υποδομές για ειδικές ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας στη φιλοσοφία μίας φιλικής και συμπεριληπτικής κοινωνίας.

Στόχος μας είναι να κάνουμε την πόλη πιο ανθρώπινη και πιο φιλική και ασφαλή για τους πεζούς, τους οδηγούς και κυρίως τα παιδιά μας.»

Προηγούμενο Άρθρο

8η Μάρτη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας – Ανακοίνωση-Κάλεσμα

Επόμενο Άρθρο

Θανάσης Ανωγιάτης: ”Όχι στην ιδιωτικοποίση του νερού”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...