Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 23:06

Υπεγράφη η σύμβαση ενός μεγάλου επενδυτικού έργου στην Πρέβεζα

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, ”έπεσαν” οι υπογραφές μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και προέδρος του Δ.Σ της Εnterprise Greece Ιωάννη Σμυρλή.

Στην διαδικασία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης, οι αντιδήμαρχοι Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης, Κώστας Ακρίβης, Νίκος Παγγές, Γιώργος Σαργιάνογλου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Λεωνίδας Αργυρός, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καναλίου Κώστας Μυριούνης και ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξεκοδόχων Π.Ε Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης.

Η σύμβαση που υπογράφτηκε αφορά την ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων σε δημοτικό ακίνητο που βρίσκεται στο Κανάλι Πρέβεζας, μία επένδυση που θα αναβαθμίσει τουριστικά ολόκληρη την περιοχή, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο, ότι η Π.Ε Πρέβεζας τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει τεράστια τουριστική ανάπτυξη.

”Ευχαριστώ όλες τις δημοτικές παρατάξεις, όπου με την θετική τους ψήφο έδωσαν το ”πράσινο” φως για να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα της υπογραφής της σύμβασης ενός φιλόδοξου επενδυτικού project, το οποίο θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή” τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, αφού πρώτα καλωσόρισε τον κ. Σμυρλή.

Μάλιστα ο κ. Γεωργάκος ανέφερε και ορισμένα από τα στοιχεία της επένδυσης, όπως την δημιουργία 5αστερου ξενοδοχείου, συνεδριακού κέντρου, έργα που θα γίνουν σε δημοτική έκταση περίπου 220 περίπου στρεμμάτων.

”Σκοπός μας είναι να προσελκύουμε επενδυτές, προκειμένου να πραγματοποιούνται παρόμοια μεγάλα έργα. Όταν υπάρχουν δημοτικές αρχές που θέλουν να αξιοποιήσουν δημοτικές εκτάσεις και υπάρχει πρόσφορο έδαφος, βοηθάμε και τις δύο πλευρές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνεργασία” είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Εnterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής.

Τέλος ο κ. Σμυρλής χαρακτήρισε πρωτοπόρο τον Δήμο Πρέβεζας σε κάτι αντίστοιχο, ενώ τον έφερε και ως παράδειγμα για άλλους δήμους της χώρας.

”Χρειάζεται χρόνος για την ολοκλήρωση της επένδυσης. Πρώτα γίνονται οι σχετικές μελέτες και στην συνέχεια προχωράμε στην εύρεση του επενδυτή. Η Εnterprise Greece είναι η εγγύηση για την όλη διαδικασία” κατέληξε ο κ. Σμυρλής.

Μετά τις υπογραφές της σχετικής σύμβασης ο Δήμαρχος Πρέβεζας δώρισε τον κ. Σμύρλη ένα πίνακα με την απεικόνιση της Αρχαίας Κασσώπης.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός Πρέβεζα: Σε υψηλά νούμερα τα θετικά κρούσματα στις σχολικές μονάδες

Επόμενο Άρθρο

Οι προπονητές της ΕΠΣ αποχαιρετούν τον Αλέξανδρο Μάρη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...