Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 15:53

”Τσεκ” σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πρέβεζας

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμος Πρέβεζας θέλει να είναι πανέτοιμος για τις σχολικές μονάδες ευθύνης τους, προκειμένου οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία έπειτα από μία δύσκολη χρονιά, χωρίς προβλήματα.

Έτσι ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος έδωσε εντολή σε όλες τις υπηρεσίες να ελέγξουν και να διαπιστώσουν τυχών προβλήματα και ελλείψεις σε σχολικές μονάδες ευθύνης του Δήμου.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος, πρόεδρος των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπεύθυνος δομών των παιδικών σταθμών Λεωνίδας Αργυρός, μαζί με την ειδική σύμβουλο του Δημάρχου Πρέβεζας Γιώτα Γεωργάκου, ήδη έχουν κάνει την καταγραφή σε 13 νηπιαγωγεία και 5 παιδικούς σταθμούς στον ιστό της πόλης, για να ακολουθήσουν οι αντίστοιχοι έλεγχοι στις μονάδες των Δημοτικών Ενοτήτων Ζαλόγγου και Λούρου.

Συνεργεία του Δήμου Πρέβεζας (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.α), ήδη έχουν ξεκινήσει την αποκατάσταση των ζημιών που διαπιστώθηκαν κατά τους ελέγχους έτσι ούτως ώστε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιά που θα είναι η 13η Σεπτεμβρίου θα τα βρει όλα χωρίς προβλήματα.

Το προσωπικό καθαριότητας βρίσκεται στις θέσεις του (ενισχυμένο σε αριθμό και εξ ολοκλήρου πλήρους απασχόλησης) ενώ ολοκληρώνονται οι απαραίτητες εργασίες για τον καθαρισμό εσωτερικά και εξωτερικά των σχολικών κτιρίων.

Επίσης τα χρήματα για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των σχολείων από τον Ιούνιο, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα γίνει και νέα κατανομή.

Με την ολοκλήρωση των προτεινόμενων εργασιών οι σχολικές μονάδες θα έχουν βελτιώσει τις υποδομές τους και θα έχουν αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της εκπαίδευσης.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αθηνά Κωνσταντάκη εύχεται καλή σχολική χρονιά υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα βάσει των οποίων θα λειτουργούν τα σχολεία, προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή εάν και εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Προηγούμενο Άρθρο

Άμεση απάντηση Νίκου Γεωργάκου για το Δημοτικό Καναλίου

Επόμενο Άρθρο

Χορωδία Αρμονία Πρέβεζας: Αναζήτηση νέων μελών

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...