Για ακόμη μία φορά σε διεθνή διαγωνισμό η Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ”Καράλης” αποσπά βραβεία για τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγει.
Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η εταιρία στην σελίδα της στο facebook, τονίζοντας ότι φέτος και για πρώτη φορά διεθνή βραβείο πήρε και το Κασκαβάλ Πίνδου Καράλης.
Στον διεθνή διαγωνισμό International Taste Institute την επιτροπή απαρτίζουν οι κορυφαίοι ειδικοί της γεύσης στον Κόσμο.
Ενώ η διαδικασία είναι η εξής:
- Τα προϊόντα δοκιμάζονται από μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών ειδικών της γεύσης, μέλη των πιο αναγνωρισμένων ενώσεων Σεφ & Σομελιέ.
- Πάνω από 200 μέλη της κριτικής επιτροπής επιλέγονται προσεκτικά με βάση την εμπειρία τους στην γευστική δοκιμή. Τα ταλέντα τους αναγνωρίζονται σε διαγωνισμούς Σεφ & Σομελιέ ή από αναγνωρισμένους οργανισμούς όπως Le Guide Michelin ή Gault & Millau.
- Τα μέλη της κριτικής επιτροπής μας περιλαμβάνουν πολλούς Επικεφαλής Σομελιέ & Σεφ από εστιατόρια με αστέρια Michelin, όπως το El Boulli (Ισπανία), το Ledoyen (Παρίσι), το Le Ritz (Παρίσι), το Le Jules Vernes (Παρίσι), τους Καλύτερους Σεφ ή Σομελιέ από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ουγγαρία κλπ… Σεφ οι οποίοι μαγειρεύουν για προσωπικότητες όπως τον Γάλλο Πρόεδρο ή τη βασίλισσα της Αγγλίας, τον Έλτον Τζον… Αυτοί οι ειδικοί γεύσης προέρχονται από περισσότερες από 20 χώρες. Είναι όλοι εξωτερικοί και ανεξάρτητοι.


