Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 1:06

Το First Lego League Greece έρχεται στην Πρέβεζα στις 11 Ιουνίου (βίντεο)

Στο Ράδιο Πρέβεζα 93 και την εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με τον Γιάννη Βασιλειάδη, φιλοξενήθηκε η Διευθύνουσα Σπουδών του Activum Πρέβεζας κα Δέσποινα Παπαγεωργίου.

Η κα Παπαγεωργίου μίλησε για το First Lego League Greece έρχεται στην Πρέβεζα στις 11 Ιουνίου και γίνεται για πρώτη φορά.

Τι είναι η First Lego League Greece;

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) το οποίο φέρνει σε επαφή παιδιά ηλικίας 4-16 με την επιστήμη, την τεχνολογία και την μηχανική μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης. Τα παιδιά βιώνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός στρατηγικά κατευθυνόμενου, διεθνούς προγράμματος ρομποτικής, συμβάλλοντας στην προσπάθεια των σημερινών μαθητών και καθηγητών να χτίσουν από κοινού ένα καλύτερο αύριο.

To FLL στο ωρολόγιο πρόγραμμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας

Έπειτα από την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή του FLL στα εργαστήρια δεξιοτήτων δημοσίων σχολείων το σχολικό έτος και για την χρονιά 2021-2022, ακολούθησε έγκριση της γενίκευσης του Προγράμματος Ρομποτικής & STEAM FLL στα σχολεία όλης της επικράτειας.

Θέμα Διαγωνισμού:

Cargo Connect – Οι μεταφορές μας οδηγούν προς τα εμπρος, επηρεάζοντας τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο. Φέτος οι ομάδες μας έχουν τη δύναμη να επαναπροσδιορίσουν μία πορεία προς εμπρός και να εφεύρουν το μέλλον των μεταφορών.

Σχετικά με τον Διαγωνισμό

Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης.

Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Τα τρία τμήματα, εμπνέουν τους νέους να πειραματιστούν και να αναπτύξουν κριτική τους σκέψη, κωδικοποίηση και δεξιότητες σχεδιασμού μέσω της πρακτικής μάθησης STEM και της ρομποτικής.

Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.

Γιατί να συμμετέχω στο FIRST® LEGO® League;

Το FIRST® LEGO® League καθοδηγεί τους νέους στην εκμάθηση STEM και την ανακάλυψη από μικρή ηλικία. Από το Discover, στο Explore και στην συνέχεια στο Challenge οι μαθητές αντιλαμβάνονται τις βασικές αρχές του STEAM και εφαρμόζουν τις δεξιότητες τους σε έναν συναρπαστικό διαγωνισμό καθώς καλλιεργούν συνήθειες μάθησης, αυτοπεποίθησης και ομαδικότητας.

Κάθε σεζόν FIRST® LEGO® League ολοκληρώνεται με μια γιορτή όπου οι ομάδες παρουσιάζουν όσα έμαθαν και εφηύραν, και στην μεγαλύτερη ηλικιακά κατηγορία μας, διαγωνίζονται με τα ρομπότ τους. Ορισμένες ομάδες προκρίνονται στους παγκόσμιους διαγωνισμούς που διαγωνίζονται ομάδες από όλο τον κόσμο.

Κατηγορίες FIRST® LEGO® League:

Προνήπια – Νηπια: εισαγωγικό πρόγραμμα STEM αναζωπυρώνει τη φυσική περιέργεια των νέων μαθητών και χτίζει τις συνήθειες της μάθησης με πρακτικές δραστηριότητες στην τάξη και στο σπίτι χρησιμοποιώντας τουβλάκια LEGO® DUPLO®.   Κάθε ομάδα αποτελείται από 2-4 μέλη.

Δημοτικού: Οι ομάδες μαθητών Δημοτικού επικεντρώνονται στις βασικές αρχές της μηχανικής καθώς εξερευνούν προβλήματα στον πραγματικό κόσμο, μαθαίνουν να σχεδιάζουν , να προγραμματίζουν και να δημιουργούν μοναδικές λύσεις κατασκευασμένες με τουβλάκια LEGO και τροφοδοτούνται από το LEGO® Education WeDo 2.0. Κάθε ομάδα αποτελείται από 2-6 μέλη.

Γυμνασίου – Λυκείου:  Ο φιλικός ανταγωνισμός βρίσκεται στο επίκεντρο του FIRST® LEGO® League Challenge, καθώς ομάδες μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου ασχολούνται με την έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον κώδικα και τη μηχανική – κατασκευή και προγραμματισμό ενός ρομπότ LEGO που πλοηγεί τις αποστολές ενός ρομποτικού παιχνιδιού. Κάθε ομάδα αποτελείται από 2-10 μέλη.

Πώς Συμμετέχω;

Δίνουμε  την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου (4 – 16 ετών) να εργαστούν ως ομάδα και για να λύσουν ένα κοινό πρόβλημα. Το πραγματικά ενδιαφέρον στο FIRST® LEGO® League είναι ότι όλες οι δεξιότητες, τεχνικές και μη, είναι ευπρόσδεκτες και χρήσιμες.Δεν είναι απαραίτητη η πρότερη γνώση των μαθητών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής! Εμείς αναλαμβάνουμε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ την εκπαίδευσή τους. Οι ενήλικοι προπονητές καθοδηγούν τους μαθητές να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, χτίζοντας αυτοπεποίθηση σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς. Το μόνο κόστος με το οποίο επιβαρύνονται οι διαγωνιζόμενοι είναι το κόστος εγγραφής τους στην ομάδα,που κυμαίνεται από 20 ευρώ για μαθητές Νηπιαγωγείου, 30 ευρώ για μαθητές Δημοτικού και 50 ευρώ για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου.

Τέλος, τονίζεται ότι είναι όλοι ευπρόσδεκτοι (μαθητές του Εκπαιδευτηρίου μας και μη) να συμμετάσχουν είτε ως ομάδα είτε ατομικά, αφού αναλαμβάνουμε να βρούμε εμείς να τους βρούμε ομάδα.

Διεύθυνση: Μασσαλίας 31, Πρέβεζα

Τηλέφωνο: 26823 01608, 6940 712676

website: www.abcsuccesslab.gr

Επίσης με την Διευθύνουσα Σπουδών του Activum Πρέβεζας είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την Συμμετοχήτου ABC Success Lab στο QLS DEBATE CLUB & QLS Online School Debate Festivalκαι τα  οφέλη των Debates για τους μαθητές.

Για την Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού που πραγματοποιείται στο ACTIVUM Πρέβεζα.

Τι είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός;

Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι η συμβουλευτική διαδικασία, που απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου, που βοηθάει τους μαθητές στη διερεύνηση και κατανόηση των επαγγελματικών τους ενδιαφερόντων και των χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς τους. Αυτή η διαδικασία καθοδηγεί το μαθητή ώστε να επιλέξει τις κατάλληλες σπουδές, σύμφωνα με τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές του.

Στο Activum  Πρέβεζα μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις με την πιστοποημένη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας κα Δέσποινα Παπαγεωργίου και με τη χρήση ψυχομετρικών τεστ (επαγγελματικών ενδιαφερόντων & προσωπικότητας), βοηθούμε τους μαθητές, με τρόπο αξιόπιστο και επιστημονικό.

Στο ατομικό πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, δίνεται έμφαση στο να αποκτήσουν οι μαθητές και οι γονείς ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις σχολές που ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις τους και να εφοδιαστούν με όλα τα απαραίτητα προσόντα ώστε να πετύχουν τον ακαδημαϊκό τους στόχο.

Στις ατομικές συνεδρίες παράχονται:

  • 1η Συνεδρία διάρκειας 60’.
  • Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού διάρκειας 30’
  • 2η Συνεδρία ανάλυσης του Τεστ και επίλυση αποριών.

Πρόσθετες Παροχές: 

  • Βοήθεια Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού
  • Πληροφορίες για Σπουδές στο Εξωτερικού (επιλογή Προπυχιακού/Μεταπτυχιακού).

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στις εξετάσεις και την προετοιμασία των μαθητών για τα πτυχία των ξένων γλωσσών, καθώς και για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Στην τελική ευθεία για τις Εξετάσεις.

  • Προετοιμασία των μαθητών του ABC Success Lab για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις Αγγλικής Γλώσσας: Cambridge κι OCN που θα διοργανωθούν μέσα στο χώρο του Εκπαιδευτηρίου για όλα τα επίπεδα.
  • Προετοιμασία για εξετάσεις Γερμανικής Γλώσσας Ösd και Goethe, Γαλλικής  DELF – DALF, SORBONNE, Ιταλικής CELI και Ισπανικής DELE.
  • Προετοιμασία των μαθητών Γυμνασίου Λυκείου του ACTIVUM Πρέβεζα για τις προαγωγικές εξετάσεις αλλά και για τις Πανελλαδικές 2022.

Έναρξη θερινών Τμημάτων προετοιμασίας

για την επόμενη τάξη – Κάλυψης Κενών 14 Ιουνίου 2022.


Ειδικό πρόγραμμα για μαθητές που τελειώνουν το Δημοτικό με στόχο την ομαλή μετάβαση τους στο Γυμνάσιο.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την εκπομπή

Προηγούμενο Άρθρο

To Moυσικό Σχολείο Πρέβεζας συνθέτει το «παζλ» των πληροφοριών για την Εβραϊκή Κοινότητα- Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού μοίρασαν βρεφικά και παιδικά είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...