Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 6:42

Το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έχει από σήμερα η πλατεία του Αγίου Νεκταρίου στην Πρέβεζα (photos)

Τα αποκαλυπτήρια της πλάκας που φέρει το όνομα του προκαθημένου της Ορθοδοξίας έγιναν σήμερα το απόγευμα από τον ίδιο και τον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορφέας παρουσία των αρχών ,των φορέων και του κόσμου που υποδέχθηκε τον Πατριάρχη στη δεύτερη δημόσια εκδήλωση της διήμερης επίσκεψης του στην πόλη.

Ο κ. Γεωργάκος στο καλωσόρισμα του χαρακτήρισε ως ύψιστη τιμή για τον ιστορικό μας τόπο την παρουσία του Παναγιωτάτου, υπογραμμίζοντας ότι η πλατεία αυτή θα θυμίζει για πάντα τον δεσμό του Οικουμενικού Πατριάρχη με την Πρέβεζα.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Αηδώνη εξέφρασε την συγκίνηση της για την ιδιαίτερη τιμή της επίσκεψης του Πατριάρχη, ενώ στη συνέχεια διάβασε την ομόφωνη απόφαση του σώματος για την ονομασία της πλατείας του Αγίου Νεκταρίου.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποδοχή αναφερόμενος μεταξύ άλλων στον αγώνα που δίνει το Πατριαρχείο για τη διατήρηση των θρησκευτικών μνημείων εκφράζοντας την ευχή η πλατεία να θυμίζει για πάντα στο λαό της πόλης την προσπάθεια για την διαφύλαξη της θρησκευτικής μας κληρονομιάς.

Σε ανάμνηση δε της επίσκεψης του ο Οικουμενικός Πατριάρχης φύτεψε μια ελιά στον αύλειο χώρο του Ναού ως σύμβολο ειρήνης και ευλογίας.

Ι.Ν Αγ. Νεκταρίου Πρέβεζας

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκε η Πρέβεζα (photos – Live)

Επόμενο Άρθρο

Εκδήλωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Αρχαίο Θέατρο Νικόπολης (photos)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...