Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, 20:17

Το μυθιστόρημα του Απόστολου Τάσση ”Το ρολόι μέσα στο σύννεφο” στην μεγάλη οθόνη από τον Μπάμπη Τσόκα

Για πρώτη φορά μυθιστόρημα Πρεβεζάνου συγγραφέα ανεβαίνει στην μεγάλη οθόνη κάτι το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πρόκειται για το τελευταίο βιβλίο του δικηγόρου και συγγραφέα Απόστολου ΤάσσηΤο ρολόι μέσα στο σύννεφο” που κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα περίπου, από τις εκδόσεις Μελάνι.

Την σκηνοθεσία του έργου ανέλαβε ο γνωστός Πρεβεζάνος σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας, με τον οποίο ο Απόστολης Τάσσης συνεργάστηκε και για την συγγραφεί του μυθιστορήματος, αφού πρόκειται για πραγματική ιστορία της Πρέβεζας.

Ήδη το βιβλίο έχει γραφτεί σε σενάριο, με την διαδικασία αυτή την στιγμή να προχωρά με γοργούς ρυθμούς εν μέσω Πανδημίας.

Έτσι λοιπόν Μπάμπης Τσόκας και Απόστολης Τάσσης, αναμένεται να δώσουν στην Πρέβεζα για την ιστορία της, αλλά και γενικότερα στην χώρας μας μια πραγματική ταινία, η οποία ξεκινάει το 1912 και περνάει έως το 1952.

Μια συγκλονιστική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που ξεκινάει από την 21η Οκτωβρίου 1912 και την απελευθέρωση της Πρέβεζας, μια ιστορία αγάπης και πόνου, δύο νέων της εποχής τότε, του Θεόφιλου Παπαγεωργίου και της Κικής Κασκάνη.

Η ιστορία συνεχίζει με την πυρπόληση της Σμύρνης το 1922 και τον ξεριζωμό των Ελλήνων, ακολουθεί ο μεσοπόλεμος, τα στρατιωτικά κινήματα, τις δικτατορίες, τους βομβαρδισμούς της Πρέβεζας την 28η Οκτωβρίου 1940 με τον θεόφιλο και την Κική να προσπαθούν να κρατήσουν τα όνειρά τους ζωντανά μέσα στους πολέμους και τις καταστροφές.

Μία ταινία που θα προσφέρει τρυφερότητα, συγκίνηση με λυρικές και παραστατικές καταστάσεις.

Βιβλίο

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινές ιστορίες μετά από αφήγηση του Πρεβεζάνου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, ενώ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Αλέξανδρου Μπουντούρη.

Ιστορία

Μπορεί άραγε ο έρωτας να αλλάξει τη ροή του χρόνου; Μπορεί η μοίρα των ανθρώπων να υψωθεί πάνω από την Ιστορία και τα τραγικά γεγονότα μιας ταραγμένης εποχής; Ο Θεόφιλος και η Κική βλέπουν τη γενέθλια πόλη τους, την Πρέβεζα, να αλλάζει και προσπαθούν να κρατήσουν τους πόθους τους και τα όνειρά τους ζωντανά μέσα σε πολέμους και καταστροφές. Παράλληλα με τη δική τους ιστορία, παρακολουθούμε τον αγώνα μιας ολόκληρης γενιάς να βρει την ισορροπία και την ευτυχία μέσα σε έναν παράλογο κόσμο. Και ο χρόνος συνεχίζει να μετρά στο μεγάλο ρολόι της πόλης, και ο ζητιάνος ξαπλωμένος στα θεμέλιά του συνεχίζει να παρατηρεί τη ζωή που αδιάκοπα πασχίζει να ακουμπήσει το φως…

Το μυθιστόρημα του Απόστολου Τάσση, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα, μας προτρέπει να στοχαστούμε για τη ζωή που χάνεται, για τα πάθη της ιστορίας και για τον μόνο κερδισμένο χρόνο, τον χρόνο της αγάπης.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Απόστολος Αν. Τάσσης γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Σπούδασε νομικά στο Δ.Π.Θ. Ζει και εργάζεται στην Πρέβεζα ως δικηγόρος. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα Φώτα ομίχλης, Γαβριηλίδης 2018 και Τωβίτ, Γαβριηλίδης 2019.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Πρέβεζας.

 

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Εκτεταμένοι καθαρισμοί στα φρεάτια ενόψει της χειμερινής περιόδου από τη ΔΕΥΑ Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 2.170 κρούσματα, 43 θάνατοι, 384 διασωληνωμένοι – 5 Π.Ε Πρέβεζας, 36 Π.Ε Ιωαννίνων, 5 Π.Ε Άρτας και 11 Π.Ε Θεσπρωτίας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

«Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας με την ταινία “Η σκοτεινή πλευρά της καρδιάς/ Εlladooscurodelcorazon”

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό […]

Επιτροπή Πρέβεζα Ιστορία-Πολιτισμός-Περιβάλλον – Εκδήλωση για την ανάδειξη της προσωπικότητας του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης

Η Επιτροπή Πρέβεζα Ιστορία-Πολιτισμός-Περιβάλλον και η Τοπική Κοινότητα Νέας Κερασούντας, διοργανώνουν […]