Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 17:06

Το ”μαγεμένο δάσος” της Πρέβεζας με χιλιάδες φωτάκια (βίντεο)(Live OPEN)

Σε ένα χώρο 3 στρεμμάτων, λίγο έξω από την Πρέβεζα, γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας ενός μαγεμένου δάσους, που θα μπορεί να το επισκεφτούν παιδιά κάθε ηλικίας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Η ιδέα ανήκε στον καλλιτεχνικό διευθυντή της Ιόνιας Σχολής Πρέβεζας, Κοσμά Παφίτη, ο οποίος σε ιδιόκτητο χώρο και με πολύ προσωπική εργασία δημιούργησε το ”Μαγεμένο Δάσος” στην Πρέβεζα.

Πρόκειται για ξύλινα δεντρόσπιτα, τα οποία διαθέτουν στους εσωτερικούς τους χώρους, σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο και φυσικά κρεβάτια, διακοσμημένα με Χριστουγεννιάτικα στολίδια, ενώ στο εξωτερικό τους καλύπτονται από χιλιάδες λαμπιόνια.

”Λόγω της ενασχόλησής μου με τα παιδιά ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Ωδείου, σκέφτηκα να δημιουργήσω αυτόν τον χώρο, για να μπορούν όλα τα παιδιά να μπορούν να το επισκεφθούν, πάντα φυσικά τηρώντας όλα τα υγειονομικά Πρωτόκολλα και πάντα με προσοχή” δηλώνει ο κ. Παφίτης στο onprevezanews.gr.

Η δημιουργία του χωριού έγινε με πολύ προσοχή και χρειάστηκε περισσότερο από έναν χρόνο για να ολοκληρωθεί, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι τα ξύλα από τα δέντρα που υπάρχουν εντός του προσωπικού του χώρου (κυρίως πεύκο), δέντρο όπου ο ίδιος είχε φυτέψει πριν από 19 χρόνια όταν είχε αγοράσει το οικόπεδο.

Μάλιστα ο ίδιος όπως μας ενημέρωσε ήδη έχει έρθει σε επαφή με τον Δήμο Πρέβεζας, προκειμένου να κανονιστεί να επισκεφθούν το ”Μαγεμένο Δάσος” παιδιά της πόλης.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει και Αϊ Βασίλης στο χωριό όπου θα υποδέχεται τα παιδιά, με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και όλα αυτά, εντελώς δωρεάν.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το ρεύμα με το οποίο φωτίζονται τα χιλιάδες λαμπιόνια προέρχονται από την ηλιακή ενέργεια, από πάνελ που έχει στήσει ο ίδιος ο κ. Παφίτης.

Τέλος ο ιδιοκτήτης και υπεύθυνος του ”Μαγεμένου Δάσους” όπως μας ενημέρωσε το χωριό θα μεγαλώσει, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τα επόμενα σπιτάκια.

Δείτε τα πλάνα από το ”Μαγεμένο Δάσος”

Δείτε την παρουσίαση του ”Μαγεμένου Δάσους” στην τηλεόραση του OPEN και στην εκπομπή Τώρα ότι συμβαίνει με την Φαίη Μαυραγάνη

Προηγούμενο Άρθρο

Α’ ΕΠΣ: Συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή ο Φώτης Σιδέρης

Επόμενο Άρθρο

Πρέβεζα: Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογική μάχη της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ (βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...