Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 17:04

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας τίμησε την γυναικά με μια ξεχωριστή εκδήλωση (video-pics)

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση που έγινε με σεμνότητα και σεβασμό το Επιμελητήριο Πρέβεζας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, το βράδυ του Σαββάτου στο Ξενιδοχείο Μαργαρώνα Ρουαγιάλ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Την βραδιά τίμησαν γυναίκες από πολλούς εργασιακούς χώρους, οι οποίες κατά τις σύντομες ομιλίες τους αναφέρθηκαν με ξεχωριστό τρόπο η κάθε μία στο ρόλο της γυναίκας.

Η εκδήλωση με θέμα «Η ζωή… είναι γυναίκα» τελούσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με την διοργάνωση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

Την όμορφη βραδιά συντόνισε η Πρεβεζάνα δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου, η οποία έκανε εκτενή αναφορά και αφιέρωσε την ημέρα στην μνήμη των θυμάτων από την τραγωδία των Τεμπών, καθώς επίσης και στις μανάδες οι οποίες θα πρέπει να στηρίξουν τις οικογένειές τους και να φανούν δυνατές μπροστά σε αυτή την τραγωδία που βιώνουν, η οποία είπε:

“Κυρίες και κύριοι, καθώς η επικαιρότητα και το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει σκεπάσει με ένα πέπλο πένθους την χώρα μας, δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε και να τιμήσουμε όλες εκείνες τις
γυναίκες που είναι γιαγιάδες, μητέρες, κόρες, αδερφές, ξαδέρφες, φίλες και ζουν ένα δράμα στη
ζωή τους τόσο ξαφνικά και άδικα. 

Όλες αυτές οι γυναίκες πρέπει σήμερα να σταθούν δυνατές να ορθώσουν ανάστημα, να στηρίξουν τις
οικογένειες τους,γιατί η γυναίκα είναι ο βασικός πυλώνας στην οικογένεια και την κρατάει όρθια κυρίως στα δύσκολα και ποσό μάλλον περισσότερο σε τέτοιες καταστάσεις που είναι ότι χειρότερο μπορεί να ζήσει άνθρωπος.
Γιατί αν καταρρεύσει η γυναίκα του ΣΠΙΤΙΟΥ, η κολώνα όπως το λέμε απλά, το σπίτι έπεσε .
Σε αυτές τις γυναίκες αφιερώνουμε την ημέρα.”

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην γυναίκα του σήμερα και τον σημαντικό ρόλο του διαδραματίζει στον επαγγελματικό και οικογενειακό χώρο, ενώ ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπτη.

Το παρών στην όμορφη εκδήλωση έδωσαν οι δήμαρχοι Πρέβεζας και Πάργας, Νίκος Γεωργάκος και Νίκος Ζαχαριάς οι οποίοι έκαναν σύντομους χαιρετισμούς.

Το παρών επίσης έδωσαν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και υποψήφιοι των Εθνικών εκλογών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων στο νομό Πρέβεζας.

Η Αγγελική Κωνσταντινίδη, υπεύθυνη Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Ν. Πρέβεζας και εκπρόσωπος του ΕΕΔΕΓΕ, είχε την ευθύνη της εκδήλωσης, η οποία στον σύντομο χαιρετισμό της μίλησε για την γυναίκα και την σημασία της ημέρας του εορτασμού της.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες και μουσικές, λόγω του Πανελλήνιου πένθους, επίσημη καλεσμένη ήταν η Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος ΕΕΔΕΓΕ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η οποία ευχαρίστησε την κα Κωνσταντινίδη και τον Γιάννη Μπούρη για την πρόσκληση, ενώ στον λόγο της μίλησε για τις νέες προοπτικές που υπάρχουν σήμερα για την γυναικεία επιχειρηματικότητα και τις νέες ιδέες με τις start up επιχειρήσεις.

Την δική της ξεχωριστή πινελιά έδωσε η Χρυσή Ολυμπιονίκης, αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και Πρεβεζάνα Αθανασία Τσουμελέκα.

Η Αθανασία Τσουμελέκα μίλησε για τον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας σήμερα.

Η Προϊσταμένη ΔΥΠΑ Πρέβεζας Βησσαρία Ιωάννου στην ομιλία της μίλησε με αριθμούς και στοιχεία που αφορούν την ανεργία με τις γυναίκες να είναι πρώτες σε σχέση με τους άντρες.

Για τις γυναίκες στα σώματα ασφαλείας και ιδιαίτερα στην Ελληνική Αστυνομία μίλησε η Υπαστυνόμος Β’ υπηρετών σο Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας Χριστίνα Χρόνη.

Η Συμβολαιογράφος Πρέβεζας Αγλαΐα Τριάντη, μίλησε για την βία κατά των γυναικών και τους Διεθνής Οργανισμούς που προσπαθούν να αναδείξουν αυτό το σημαντικό θέμα.

Η Αισθητικός, Κοσμητολόγος Ευδοκία Γκιόρτου μίλησε για την ομορφιά που έχει η γυναικά τόσο εξωτερικά όσο και εξωτερικά.

Την σειρά των ομιλιών έκλεισε μια κυρία από την τοπική αυτοδιοίκηση και πιο συγκεκριμένα η πρώην θεματική αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακή σύμβουλος Ηπείρου Αναστασία Σίμου – Τάσιου.

 

Η εξαιρετική βραδιά ολοκληρώθηκε με τον μπουφέ που είχε ετοιμάσει το ξενοδοχείο για όλους τους παρευρισκόμενους.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Συνέντεξεις:

 

Προηγούμενο Άρθρο

Μνημόσυνο για τα θύματα και στους ναούς της Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Στράτος Ιωάννου: «Στηρίζουμε το Νοσοκομείο Πρέβεζας υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές μας»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...