Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 10:25

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους 4-8 Μαΐου στην Πρέβεζα

Σας ενημερώνουμε ότι τη χρονική περίοδο μεταξύ της 4ης και της 8ης Μαΐου του 2022, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας το πρώτο του ζωντανό διαγωνιστικό γεγονός, για τις ταινίες που υποβλήθηκαν στο φεστιβάλ το έτος του 2021.

Την περίοδο από 01/01/2021 εώς και 31/12/2021, το Short Encounters International Film Festival, δέχτηκε πάνω από 800 μικρού μήκους ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο, εκ των οποίων θα παρουσιαστούν στο ελληνικό κοινό 129. Εξ αυτών, οι 55 ταινίες θα προβληθούν στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, διεκδικώντας τα ετήσια βραβεία στις αντίστοιχες κατηγορίες, ενώ οι υπόλοιπες 74 θα προβληθούν εκτός διαγωνιστικού προγράμματος.

Οι προβολές που θα λάβουν χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας (ΟΑΣΗ), θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, 04/05 και θα τελειώσουν το Σάββατο, 07/05.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 08/05, με την επίσημη Τελετή Λήξης, κατά τη διάρκεια της οποίας και υπό την καθοδήγηση του μουσικού διευθυντή του φεστιβάλ, θα ερμηνευτούν από ζωντανό σχήμα μουσικών οι εφτά υποψήφιες για την καλύτερη μουσική επένδυση σε ταινία, συνθέσεις.

Κατόπιν, επίτιμα μέλη της κριτικής επιτροπής, από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, θα παρουσιάσουν τα βραβεία στις 15 διαγωνιζόμενες κατηγορίες.

Για κάθε κατηγορία βραβείων θα προβάλλεται προ της ανακοίνωσης, αντίστοιχο βίντεο που θα παρουσιάζει τις διαγωνιζόμενες ταινίες/καλλιτέχνες κτλ.

Η τελετή λήξης θα καλυφθεί ζωντανά και θα μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω live streaming από το επίσημο κανάλι του φεστιβάλ.

Οι φίλοι της 7ης Τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με δημιουργούς που θα επισκεφτούν το φεστιβάλ, αλλά και να παρακολουθήσουν ταινίες που έχουν διακριθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως (Tribeca, Sundance, Raindance, Rhode Island, LA Shorts κ.α.)

έχοντας αποσπάσει σπουδαίες διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και μία υποψηφιότητα για βραβείο Oscar.

Τη συνδιοργάνωση του φεστιβάλ έχουν αναλάβει η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας (ΚΛΠ), ο Δήμος και η Περιφέρεια Πρέβεζας, ενώ η είσοδος στις προβολές καθώς και στην Τελετή Λήξης, θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κυριάκος Κοτσίνης

Διευθυντής Φεστιβάλ


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Οι ιστορίες ”ενώνονται” στο κτίριο του ΟΤΕ στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Νέα Διανομή Τροφίμων του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...