Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024, 21:50

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάργας θα είναι ο φορέας διαχείρισης του Καταδυτικού Πάρκου που θα δημιουργηθεί στην περιοχή

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάργας θα είναι ο φορέας διαχείρισης του Καταδυτικού Πάρκου Πάργας η δημιουργία του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Ηπείρου. Την σχετική απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση όπου έγινε και εκτενής αναφορά στο έργο για το οποίο η Περιφέρεια έχει προβεί στην εκπόνηση τεχνικής έκθεσης υποστήριξης και σε άλλες απαιτούμενες διαδικασίες.

Το σχεδιαζόμενο καταδυτικό πάρκο οριοθετείται ανατολικά του Όρμου Πάργας και συγκεκριμένα ανατολικά του Βράχου Πετράδι και εκτείνεται έως και την Άκρα Πριόνι,περιλαμβάνοντας τη βραχονησίδα Άγιος Νικόλαος. Η περιφέρεια όπου εντάσσεται το καταδυτικό πάρκο (Περιφέρεια Ηπείρου) αναμένεται να επηρεαστεί σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο δίνοντας επιπλέον ώθηση στην τοπική οικονομία, παρέχοντας άμεσες και έμμεσες θέσεις απασχόλησης και συντελώντας στη συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού.

Το εν λόγω πάρκο θα καθιερώσει το Δήμο Πάργας, ως καταδυτικό προορισμό της Ηπείρου, με αποτέλεσμα την προβολή της περιοχής και την προσέλκυση ενός αυτοτελούς τουριστικού ρεύματος με συνεπαγόμενες θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. Η ανάπτυξη του εν λόγω καταδυτικού πάρκου αναμένεται να επηρεάσει περιβαλλοντικά την ευρύτερη περιοχή μελέτης, συντελώντας ουσιαστικά στην προστασία και τον εμπλουτισμό των ιχθυοαποθεμάτων.

Πηγή: EPIRUSGATE

Προηγούμενο Άρθρο

Προσλήψεις 192 ατόμων στην Πολιτική Προστασία

Επόμενο Άρθρο

ΗΠΕΙΡΟΣ-Παρατάθηκε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...