Τον λόρδο Βyron τίμησε η πόλη της Πρέβεζας σε εκδήλωση λόγου και μουσικής

Ημερομηνία:

Ο λόρδος Βyron ο φιλέλληνας άγγλος ποιητής που συνέδεσε το όνομά του με τους αγώνες των ελλήνων για την απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό τιμήθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Πρέβεζας , η Ένωση Λογοτεχνών και η Ομάδα για την “Πρέβεζα”.

Αφορμή του αφιερώματος ήταν η συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από τον θάνατο του ποιητή στο Μεσολόγγι το 1824 και στόχος να αποτυπωθούν λιγότερο γνωστές πτυχές της δράσης και του έργου του, αλλά και το πέρασμά του από την Πρέβεζα στη διάρκεια των ταξιδιών του.

Την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης άνοιξε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λεωνίδας Αργυρός.Ο κ. Αργυρός μίλησε για την προσωπικότητα και το έργο του φιλέλληνα ποιητή χαρακτηρίζοντας τον ως έμπνευση για γνωστούς διάσημους “ήρωες” βιβλίων, ταινιών και θεατρικών ρόλων, τονίζοντας ότι το έργο του αλλά και η αγάπη του για την Ελλάδα έκαναν γνωστό σε όλο τον κόσμο τον αγώνα των ελλήνων για την ελευθερία τους.

Την χαρά και την συγκίνησή τους για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης η οποία περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων και ανάγνωση πεζών με μουσική υπόκρουση εξέφρασαν ο εκπρόσωπος της Ομάδαςγια την “Πρέβεζα” Θανάσης Κεραμιδόγλου και ο πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Θωμάς Νάτσος.

Το κοινό είχε επίσης την ευκαιρία να δει έκθεση φιλελληνικών αντικειμένων του 19ου αιώνα από την προσωπική συλλογή του Νικόλαου Λύρου, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για το έργο ζωής να συλλέγει αντικείμενα που προέρχονται από την περίοδο της Επανάστασης του 1821 ή είναι σχετικά με αυτή.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος , δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και δημότες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των διοργανωτών.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνελήφθη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών σε περιοχή της Πρέβεζας

Στη σύλληψη ενός ατόμου προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας...

Αναβίωσε το έθιμο του Αη Γιάννη του Ριγανά στον Λούρο – Μικροί και μεγάλοι πήδηξαν πάνω από τις φωτιές (video)

Μια όμορφη βραδιά γεμάτη παράδοση, αναμνήσεις και καλοκαιρινή διάθεση...