Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 3:14

Τη Δευτέρα δημοσιεύονται οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» πολιτικών, δημάρχων και περιφερειαρχών

Την ερχόμενη Δευτέρα (6.10.2023) και όχι αύριο, όπως αρχικά ανακοινώθηκε, η Επιτροπή Ελέγχου των Πόθεν Έσχες θα δώσει στην δημοσιότητα τις περιουσιακές δηλώσεις των Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Υπεύθυνων Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων, Δημάρχων και Περιφερειαρχών για το έτος 2022 (χρήση 2021).

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής τα 1.034 «πολιτικά» Πόθεν Έσχες θα είναι ανέλεγκτα από την Επιτροπή ​έτσι όπως τα κατέθεσαν οι ελεγχόμενοι.

Η αλλαγή της δημοσιοποίησης των Πόθεν Έσχες έγινε μετά από αντίδραση των κοινοβουλευτικών συντακτών καθώς την Παρασκευή κλείνουν νωρίς οι εφημερίδες, ενώ ήδη και το μεγαλύτερο μέρος της ύλης του έντυπου τύπου του Σαββατοκύριακου έχει ήδη κλείσει και δεν είναι εφικτή η δημοσιοποίησή τους.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής: 

Από την Επιτροπή Ελέγχου του άρθρου 25 του Ν.5026/2023 ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10.00 π.μ. θα δοθούν στους Κοινοβουλευτικούς Συντάκτες, ανέλεγκτες όπως κατατέθηκαν, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» των Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Υπεύθυνων Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων, Δημάρχων και Περιφερειαρχών για το έτος 2022 (χρήση 2021).

Οι εν λόγω δηλώσεις θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων, την ίδια ημέρα και ώρα 10.30 π.μ.

Το πλήθος των σχετικών δηλώσεων είναι συνολικά 1.034.

Η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων (παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003 – στο εξής Ν.5026/2023).

Ευχαριστούμε όλους τους υπόχρεους που ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στην υποβολή των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, καθώς επίσης και το προσωπικό των υπηρεσιών της Βουλής των Ελλήνων και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, για την πολύτιμη συμβολή τους προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή δημοσίευση.

Πηγή: Newsit.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Έφυγε από την ζωή ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Άκης Τσούτσης

Επόμενο Άρθρο

Ενημέρωση σχετικά με νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται ως δήθεν επιστολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...