Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 9:22

Την συμπαράσταση του στον προφυλακισμένο Δήμαρχο Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

Η σύλληψη του υποψηφίου Δημάρχου Χιμάρας και Προέδρου του Παραρτήματος της Ομόνοιας, Φρέντη Μπελέρη λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια εκφοβισμού της ελληνικής μειονότητας.

Η προφυλάκιση και η κράτησή του ακόμη και μετά την ανακήρυξη του συνδυασμού του ως νικητή στις δημοτικές εκλογές αποτελεί κατάφορη παραβίαση στοιχειωδών κανόνων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Συγκεκριμένα το άρθρο 9 της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  του ΟΗΕ αναφέρει : Κανείς δεν μπορεί να συλληφθεί, να τεθεί υπό  κράτηση ή να εξοριστεί αυθαίρετα.

Η απόρριψη δε της αιτήσεως του εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας να λάβει ειδική άδεια, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, να ορκισθεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, η παρουσία τριών κυβερνητικών βουλευτών όπου με πιέσεις και  εκφοβισμούς  εξασφάλισαν  την  προεδρία  του  συμβουλίου,  καταδεικνύει πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι στόχος των αλβανικών Αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του Δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής.

Η Αλβανία υποψήφια για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, να σέβεται το κράτος δίκαιου , το τεκμήριο της αθωότητας, να παρέχει συνθήκες ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής και κοινοτικής περιουσίας. Η δε Ελληνική μειονότητα να απολαμβάνει πλήρη δικαιώματα με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, την ιστορική ταυτότητα και τις παραδόσεις της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πρεβέζης εκφράζει τη συμπαράστασή του στον προφυλακισμένο Δήμαρχο Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη, ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί στο ύψος της αναφορικά με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από την Ελληνική Κυβέρνηση την έμπρακτη διασφάλιση των Δικαιωμάτων των Ελλήνων ομογενών μας και καλεί την Αλβανική Κυβέρνηση να προβεί στην άμεση απελευθέρωσή του.

Προηγούμενο Άρθρο

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Πρέβεζα που αναζητούνταν για υποθέσεις κλοπών

Επόμενο Άρθρο

ΕΣΠΑ Ανταγωνιστικότητα 2021-2027: Τα 3 νέα προγράμματα που αναμένονται εντός του 2023

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...