Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 5:09

Τηλεδιάσκεψη για το νέο Εθνικό Σχέδιο Πόσιμου Νερού

Το νέο Εθνικό Σχέδιο για το πόσιμο νερό η εκπόνηση του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στο 2021 και να τεθεί σε εφαρμογή από το 2022, αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που είχε χθες με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ .Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Νίκος Γεωργάκος.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Φώτης Ζέρβας, ο διευθυντής Κωνσταντίνος Παπουτσής και η αρμόδια για το θέμα υπάλληλος Βίλλυ Ηλιοπούλου, οι οποίοι ενημέρωσαν για τις δράσεις που έχει ήδη υλοποιήσει ή βρίσκονται στην φάση της υλοποίησης από την Επιχείρηση καθιστώντας άμεσα εφικτή την “συμμόρφωση” με τα νέα δεδομένα. Σημείο αναφοράς αποτέλεσε το μεγάλο έργο του νέου Ύδρευσης Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας – η μελέτη του οποίου έχει ολοκληρωθεί-και η κατασκευή του αναμένεται να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης στην περιοχή.

Όπως επισημάνθηκε εξάλλου, όλο αυτό το διάστημα η ΔΕΥΑ Πρέβεζας σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του νερού ,μεταξύ αυτών και το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού ,το οποίο στοχεύει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την υιοθέτηση και εφαρμογή ορθών πρακτικών στο δίκτυο διανομής του πόσιμου νερού, μέσω ελαχιστοποίησης παρουσίας ρυπαντών -ειδικά στην πηγή του-σωστής επεξεργασίας του ύδατος και σωστής διανομής σε δίκτυα ύδρευσης.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας  κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε:

“Το νερό αποτελεί αγαθό ζωής το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε , να προστατεύσουμε και να διαχειριστούμε με σύνεση και ορθολογικό τρόπο. Η περιοχή μας είναι ευνοημένη από την φύση σχετικά με την επάρκεια νερού όμως τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο αφού τα πάντα μπορεί να ανατραπούν στο μέλλον. Συμμετέχουμε με υπευθυνότητα στην διαβούλευση για την εκπόνηση του νέου Εθνικού Σχεδίου για το πόσιμο νερό και μέσω της ΔΕΥΑΠ πραγματοποιούμε στοχευμένες παρεμβάσεις που διασφαλίζουν την ποιότητα, την ποσότητα και την ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού θωρακίζοντας παράλληλα το δίκτυο από διαρροές και κάθε είδους απώλειες”.

Προηγούμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 10 Μαρτίου

Επόμενο Άρθρο

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση για την διαχείριση των απορριμάτων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...