Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 10:54

Τα Μουσεία γιορτάζουν και μας ταξιδεύουν στην ιστορία

Τα Μουσεία γιορτάζουν κι ανοίγουν τις πόρτες τους για όλους σ΄ ένα μαγικό ταξίδι στην ιστορία!

Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων η οποία έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως η 18η Μαϊου, ολόκληρη η Ελλάδα ταξιδεύει στο χρόνο, με ελεύθερη είσοδο σε Μουσεία και  αρχαιολογικούς χώρους.

Από τις 18 Μαϊου 1977, πρώτη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, ο εορτασμός κάθε  έτους είναι αφιερωμένος σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς με σημείο αναφοράς του φετινού εορτασμού  να είναι: «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση».

Στον εορτασμό συμμετέχει με “δια ζώσης” πλέον ξεναγήσεις αλλά και  πρωτότυπες διαδραστικές ψηφιακές δράσεις και το Μουσείο της Νικόπολης, το οποίο δίνει μοναδικές δυνατότητες στους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ιστορίας, να γνωρίσουν το γοητευτικό παρελθόν του τόπου μας και τα γεγονότα που τον έκαναν γνωστό σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Αρκεί μια επίσκεψη (με την απαιτούμενη τήρηση των μέτρων υγεινής) στον χώρο του Μουσείου (5ο χιλιόμετρο Πρέβεζας-Ιωαννίνων), ένα κλικ στην ηλεκτρονική σελίδα nicopolismuseum.gr ή στην σελίδα του  Μουσείου στο face book, κι ένα μαγικό ταξίδι στην ιστορία ξεκινά!

Προηγούμενο Άρθρο

Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας: Κερνάμε Πρέβεζα – Κερνάμε ουζάκι Πρέβεζας στην ΕΡΤ 1 (βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Ο Δήμος Πρέβεζας θυμάται και τιμά τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...