Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 16:17

Τα Γιάννινα σε «πορτοκαλί» συναγερμό…

310 κρούσματα από την πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου και μέχρι τώρα, πάνω από 520 στενές επαφές υψηλού ρίσκου, έχουν σημάνει «πορτοκαλί» συναγερμό για τα Γιάννινα.

Μόνο το Σαββατοκύριακο επιβεβαιώθηκαν και ανακοινώθηκαν 54 νέα κρούσματα, στοιχείο εξαιρετικά ανησυχητικό για την περιοχή η οποία δίνει μάχη με τον χρόνο για να αποφύγει το «κόκκινο» και μαζί ένα πλαίσιο σκληρών  μέτρων που αναπόφευκτα θα συνοδευτεί από κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο στα Ιωάννινα «μεταφέρουν» συγκεκριμένης ηλικίας άτομα. Ένας στους δύο ασθενείς με κορωνοϊό είναι ηλικίας 20-50 χρόνων.

Η κατάσταση είναι δύσκολη και στα νοσοκομεία της περιοχής. Το Πανεπιστημιακό ετοίμασε την τρίτη Μονάδα Λοιμωδών ώστε να μεταφέρει εκεί περιστατικά με ήπια συμπτώματα ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και τα υπόλοιπα νοσοκομεία στα οποία έχει δοθεί οδηγία να μην μεταφέρουν πλέον περιστατικά Covid-19 στο Πανεπιστημιακό.

Αν τα Γιάννινα καταφέρουν να αποφύγουν το «κόκκινο» εξαρτάται κατά κανόνα από την τήρηση των μέτρων που είναι ήδη σε ισχύ. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο για την περιοχή πριν ακόμη έρθει ο χειμώνας όπου η κατάσταση με την πανδημία, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, μπορεί να γίνει χειρότερη.

Πηγή: epiruspost.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Συρροή κρουσμάτων από κηδεία στη Φιλιππιάδα

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 19 Οκτωβρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...