Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 18:39

Τέμπη: Πρεβεζάνος σώθηκε την τελευταία στιγμή – Ώρες αγωνίας από τους δικούς του ανθρώπους

Ξημερώματα 1ης Μαρτίου, ο χρόνος σταματά στα Τέμπη μετά την σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων, με τραγικό απολογισμό μέχρι στιγμής 57 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Στο επιβατικό τρένο επιβάτης στο 5ο βαγόνι ένας Πρεβεζάνος, αξιωματικός ο οποίος ζει μόνιμα με την οικογένειά του στην Αθήνα, πατέρας ενός μικρού παιδιού.

Το τελευταίο χρόνο κάνοντας μια εκπαίδευση χρειάζονταν να μετακινείται πολύ συχνά με το τρένο μεταβαίνοντας από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη.

Ο Πρεβεζάνος αξιωματικός πήρε κανονικά το επιβατικό τρένο της Hellenic Train μαζί με ακόμη 350 επιβάτες με προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Κανείς από την αρχή δεν περίμενε τι θα συμβεί λίγες ώρες αργότερα, αφού το τρένο αναχώρησε από την Αθήνα.

Ένα μοιραίο λάθος και το κακό έγινε, όταν το επιβατικό τρένο βγήκε από το τούνελ των Τεμπών, συγκρούστηκε με την εμπορευματική αμαξοστοιχία IC 62. Ακούστηκαν δύο εκρήξεις, τα πρώτα βαγόνια πήραν αμέσως φωτιά, φωνές και σκοτάδι παντού.

Ο Πρεβεζάνος μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερός, καθώς από την αρχή που μπήκε στο τρένο δεν μετακινήθηκε στα μπροστικά βαγόνια, εκεί που συνήθως πήγαιναν αρκετοί για να πιούνε καφέ ή να πάρουν ένα μπουκάλι νερό.

Ο ίδιος κατάφερε να βγει έξω από το βαγόνι μαζί με άλλους επιβάτες. Οι πρώτες εικόνες που αντίκρυσε σοκαριστηκές με τον ίδιο να αναπνέει δύσκολα και αυτό αφού εισέπνευσε καπνούς από την πυρκαγιά.

Βγήκε από το τρένο πριν αυτό πάρει κλίση και περίμενε τα σωστικά συνεργεία.

Για προληπτικούς λόγους ο ίδιος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, αφού πρώτα επικοινώνησε με την σύζυγό του να την καθησυχάσει, με την ίδια να ζει ώρες αγωνίας.

Η ίδια αναφέρει στο προφίλ της:

”Το σοκ μεγαλο, η αγωνια τεραστια, η θλιψη ανειπωτη κ σιγουρα μετα απο ένα τέτοιο βίωμα αλλαζεις για παντα!!
Ο δικος μου ανθρωπος ειναι καλα κ σας ευχαριστω!
Συμπονω βαθια κ συλλυπουμαι τις οικογενειες ολων αυτων των ανθρωπων που εφυγαν τοσο βιαια, τοσο απροσμενα, τοσο αδικα!!
(*Λυπαμαι που δεν ημουν σε θεση να απαντησω σε οσους δημοσιογραφους μου ζητησαν να τοποθετηθω δημοσια. Η ταχυτητα διαδοσης της πληροφοριας μπορει πραγματικα να τρομοκρατησει τον ηδη τρομαγμενο ανθρωπο!!)”.
Ο Πρεβεζάνος αξιωματικός την επόμενη ημέρα ταξίδεψε για την Αθήνα και αυτή την στιγμή βρίσκεται στο σπίτι του με την οικογένεια του, σε μία προσπάθεια όσο αυτό είναι δυνατόν να ξεχάσει τον τρόμο που πέρασε το ξημέρωμα της 1ης Μαρτίου.
Να ευχηθούμε στον ίδιο να είναι πάντα γερός και δυνατός δίπλα στους δικούς του ανθρώπους…

 

Προηγούμενο Άρθρο

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Φιλιππιάδας» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ!

Επόμενο Άρθρο

Τέμπη: Και δεύτερος Πρεβεζάνος σώθηκε από το τραγικό δυστύχημα των τρένων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...