Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 23:53

Τάσος Αμάραντος: Η τοποθέτησή μου, γιατί με την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ στην συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ – Π. Σ

Με την τοποθέτησή μου το περασμένο Σάββατο στη συνέλευση των οργανώσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Δήμο Πρέβεζας, θέλησα να κάνω ξεκάθαρο ότι υπάρχει μία χρυσή πολιτική ευκαιρία για το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων στο Δήμο Πρέβεζας, να στείλουν στο “χρονοντούλαπο της ιστορίας” την συντηρητική παράταξη του Νίκου Γεωργάκου από την πρώτη κιόλας Κυριακή των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Η προγραμματική σύγκλιση της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” με επικεφαλής τον Γιώργο Νίτσα, στην οποία και ανήκω, με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Δήμο Πρέβεζας, θα φέρει ακριβώς αυτό που εξαγγέλλει η παράταξή μας:

Το πραγματικά νέο!

Την πολιτική αλλαγή στο Δήμο Πρέβεζας!

Τη δημοκρατική, προοδευτική διακυβέρνηση στο Δήμο Πρέβεζας!

Είναι πλέον ώριμα τα πράγματα να βρεθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και να πετύχουμε μία ιστορική νίκη από τον πρώτο κιόλας γύρο, κόντρα σε μία βαθιά συντηρητική δημοτική αρχή.

Από την πλευρά μου επαναλαμβάνω τα 15 σημεία, τα οποία πιστεύω πως θα μας οδηγήσουν στην προγραμματική σύγκλιση και όλοι πλέον θα κριθούμε από τις αποφάσεις μας:

1. Στρατηγικός στόχος είναι η πολιτική αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Πρέβεζας και η προοδευτική, δημοκρατική διακυβέρνησή του.

2. Δημιουργία ενός αυτόνομου, συλλογικού, πλειοψηφικού και δημοκρατικού αυτοδιοικητικού σχήματος με οργανωτική δομή και εναλλαγή προσώπων στις θέσεις ευθύνης.

3. Διεκδίκηση της επαναφοράς της απλής αναλογικής χωρίς περιορισμούς στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ως το μόνο δίκαιο σύστημα αντιπροσώπευσης.

4. Διεκδίκηση του βασικού αιτήματος αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης, της δημοσιονομικής αποκέντρωσης των Δήμων και της ενίσχυσης του προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις.

5. Διαφάνεια στις διαδικασίες και συμμετοχικό μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου Πρέβεζας για να υπάρχει συνεχώς λογοδοσία και ένας ειλικρινής διάλογος με την τοπική κοινωνία.

6. Προστασία, διεύρυνση και αναβάθμιση των δημόσιων χώρων.

7. Διαφάνεια και τήρηση των διαδικασιών στον τρόπο αναθέσεων των έργων και των υπηρεσιών.

8. Εμπιστοσύνη, αξιοποίηση και ενίσχυση του προσωπικού του Δήμου Πρέβεζας.

9. Διατήρηση υπό δημοτικό έλεγχο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας και του αγαθού του νερού, ενάντια σε λογικές ιδιωτικοποίησης.

10. Χάραξη κοινωνικής πολιτικής για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του Δήμου και ενίσχυση της σχολική στέγης με απόδοση των εσόδων της σχολικής περιουσίας στα σχολεία.

11. Εισαγωγή μεταρρυθμίσεων στο διοικητικό μοντέλο του Δήμου Πρέβεζας.

12. Προσφυγή στη λαϊκή βούληση με τοπικά δημοψηφίσματα για ζητήματα κρίσιμα για την πορεία του Δήμου Πρέβεζας.

13. Παραγωγική ανασυγκρότηση του Δήμου Πρέβεζας με ένα πλάνο που θα συνδιαμορφωθεί με την κοινωνία μέσα από διαβούλευση.

14. Μείωση των ενδοδημοτικών ανισοτήτων για να επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη και των τριών δημοτικών ενοτήτων.

15. Σχεδιασμός για την ενεργειακή αυτονομία του Δήμου Πρέβεζας και την περιβαλλοντική προστασία”.

ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Ήπειρος: Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα λόγω χιονόπτωσης

Επόμενο Άρθρο

Στις 2 Απριλίου το 2st Acheron Health Run

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”: Επιστολή του Συλλόγου προς τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με την οδική ασφάλεια στον αστικό ιστό της Πρέβεζας

ΠΡΟΣ: Δήμο Πρέβεζας (γρ. Δημάρχου),  Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας (γρ. Αντιπεριφερειάρχη), Τροχαία Πρέβεζας […]