Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 17:09

Σύλλογος ”Μαζί” – Διοργανώσει ημερίδα και ποδηλατάδα κατά του καρκίνου του μαστού

Η 25η Οκτωβρίου είναι καθιερωμένη ως η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης και σωστής ενημέρωσης όλων των γυναικών για τη σοβαρή αυτή ασθένεια, η οποία όμως εάν διαγνωσθεί έγκαιρα μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά.

Τα ποσοστά εμφάνισης της ασθένειας δυστυχώς, εξακολουθούν να είναι υψηλά, καθώς υπολογίζεται ότι μία στις οχτώ γυναίκες παγκοσμίως θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Εφόσον όμως η διάγνωση γίνει έγκαιρα, όταν ακόμη ο καρκίνος βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο οι πιθανότητες ίασης, και αποφυγής εξάπλωσης του, αυξάνονται.

Γι’ αυτό το λόγο κάθε γυναίκα πρέπει να καθιερώσει για την ίδια, σε σταθερή ετήσια βάση τη δική της ημέρα εξέτασης, ως ένα δώρο ζωής γα τον εαυτό της. Με αγάπη για την ΓΥΝΑΙΚΑ όλες εμείς οι γυναίκες θέλουμε να τονίσουμε ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, μέσω τακτικής επίσκεψης στον γυναικολόγο και μέσα από την αυτοεξέταση μαστού και τα αντίστοιχα σεμινάρια που διοργανώνονται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τα παραρτήματά της ή από τα Νοσοκομεία και άλλους φορείς κλπ. Η Ιατρική εξελίσσεται και οι σύγχρονες μέθοδοι βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

Διοργανώνουμε την 25η Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00μ.μ στην αίθουσα

”ΘΕΟΦΑΝΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ”

Ημερίδα με θέμα: ”Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ” με κεντρικούς ομιλητές:

  • Ευάγγελος Συγκούνας Ογκολόγος
  • Γρηγόριος Χατζόπουλος Μαιευτήρας-Γυναικολόγος
  • Ερμιόνη Κανιώρη Ψυχολόγος
  • Ευάγγελος Κίτσος Διατροφολόγος

Ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας εν όψη της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης ΚΑΤΑ του Καρκίνου του Μαστού διοργανώνουν τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο ‘‘ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ” που θα λάβει χώρα την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 και ώρα 10:00 π.μ .

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Μπροστά από το κτήριο του Δημαρχείου Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

“Η πόλη θυμάται” – Η Πρέβεζα γιορτάζει τα 109 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Επόμενο Άρθρο

Συμμετοχή του Δημάρχου Πρέβεζας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στη BEYOND 4.0 και στα επίσημα εγκαίνια του DΤ&S στη Θεσσαλονίκη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...