Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 8:31

Σύλλογος Εστίασης & καφέ μπαρ Πάργας: ”Γνωριμία με τους τοπικούς παραγωγούς”

Ο Σύλλογος Εστίασης & καφέ μπαρ Πάργας, πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Απριλίου στο Μουσείο Ελιάς “paragaea” στην Πάργα, μια ενδιαφέρουσα και παραγωγική εκδήλωση με τίτλο “Γνωριμία με τους τοπικούς παραγωγούς 1η Διοργάνωση”. Η εκδήλωση είχε ως βασικό στόχο την άμεση επαφή, γνωριμία και σύνδεση των τοπικών παραγωγών με τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης κ. Δημήτριος Τσοβίλης, η αυθεντικότητα και ο τοπικός χαρακτήρας της γαστρονομίας αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα για έναν προορισμό που στοχεύει στην ολιστική βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Τοπική γαστρονομία δεν υπάρχει, δεν νοείται χωρίς τα τοπικά προϊόντα και την στήριξη των τοπικών μας παραγωγών. Στην διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα με ενημέρωση των επαγγελματιών σχετικά με την κοστολόγηση των προϊόντων, με κύριους αναλυτές/ ομιλητές τον κ. Γεώργιο Χατζή και τον κ. Αναστασιάδη Γεώργιο. Η Εκδήλωση κατά γενική ομολογία ήταν ενδιαφέρουσα,οργανωμένη και εξαιρετικά συντονισμένη.

Το ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα, έδειξαν με την μεγάλη τους συμμετοχή, οι επαγγελματίες του τουρισμού του Δήμου Πάργας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Πάργας κ.Νικόλαος Ζαχαριάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αχιλλέας Γκούμας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Μπούρης, οι Αντιδήμαρχοι Πάργας κ.Σπύρος Πιτσαρός, κ. Βασίλης Γκίζας, κ. Δημήτριος Μάρκου, οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. Νάκιας Φώτης και Δέσκας Πέτρος, δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων του Τουρισμού. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν. Θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εστίασης Πάργας στους τοπικούς παραγωγούς που συμμετείχαν στην διοργάνωση και τους αναλογεί μεγάλο μέρος της επιτυχίας της, καθώς και στον Ηλία Λιάκρη για την παραχώρηση του Μουσείου Ελιάς στην Πάργα.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας: Ανακοίνωση για την Απεργία στις 6 Απρίλη

Επόμενο Άρθρο

Σύλλογος Γυναικών Πρέβεζας: Κάλεσμα στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 6 Απριλίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...