Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 3:39

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας: Τιμάμε τους αγώνες των φοιτητών και του λαού ενάντια στην Δικτατορία δυναμώνοντας τους αγώνες μας

Πέρασαν 48 χρόνια από το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Τα συνθήματα «ψωμί, παιδεία , ελευθερία», «έξω το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ» παραμένουν ανεκπλήρωτα και επίκαιρα. Οι αγώνες των φοιτητών, των εργαζομένων και του λαού της εποχής εκείνης μας εμπνέουν και μας δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε με μεγαλύτερο πείσμα όχι μόνο για την εκπλήρωση αυτών των ιδανικών, αλλά και για τις σύγχρονες ανάγκες και τα σημερινά προβλήματα των εργαζομένων και του λαού.

Για να παρθούν έστω και τώρα μέτρα προστασίας της ζωής και της Υγείας του λαού μέσα στην δίνη της πανδημίας, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για αυξήσεις στους μισθούς, για να ακυρωθούν στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Μας δίνουν την δύναμη να αντιστεκόμαστε ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που συνθλίβουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, ενάντια στην αδικία και στο σύστημα που εκμεταλλεύεται τον ιδρώτα των εργαζομένων για να συσσωρεύουν αμύθητα πλούτη οι λίγοι.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει!
Ότι όταν η νεολαία και ο λαός αποφασίσουν να βγουν στο προσκήνιο, κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Ότι τίποτα δεν παραμένει σταθερό και αμετάβλητο! Ότι οι αντιλαϊκοί νόμοι και τα σχέδια των κυβερνήσεων, η καταστολή και ο περιορισμός των λαϊκών ελευθεριών, μπορούν με τη δύναμη του εργατικού-λαϊκού κινήματος να γίνουν κουρελόχαρτο. Ότι ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις!
Όπως και πριν 48 χρόνια οι φοιτητές μαζί με το λαό τσάκισαν με τον αγώνα τους την φαινομενικά πανίσχυρη στρατιωτική χούντα που είχε τη στήριξη των ΗΠΑ…
…έτσι και σήμερα η υπεράσπιση της ζωής, της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, των δημοκρατικών ελευθεριών είναι υπόθεση δική μας και όλου του λαού, είναι υπόθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, των εργατικών σωματείων.

Με την πανδημία να φουντώνει και τα θλιβερά ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, θανάτων, διασωληνωμένων να καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο και το ΕΣΥ να βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ο λαός μας συνεχίζει να παραμένει απροστάτευτος. Η κυβέρνηση μετά από 20 μήνες από την έναρξη της πανδημίας αρνείται να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, επικαλούμενη ανερυθρίαστα, για μια ακόμη φορά, την «ατομική ευθύνη», ενισχύοντας προκλητικά τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.
Σήμερα ο αγώνας των υγειονομικών για την προστασία της Υγείας του λαού πρέπει να ενωθεί με τον αγώνα για το δικαίωμα στην δουλειά ,για την υπεράσπιση των εργασιακών ,συνδικαλιστικών δικαιωμάτων σε κάθε χώρο δουλειάς.

Οι ηρωικοί και νικηφόροι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων στην e-food και την Cosco αποδεικνύουν ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα!
Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου «Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω οι ΗΠΑ» το κρατάμε ανεξίτηλο στον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια που εξυφαίνονται στη περιοχή μας . Κανένας εφησυχασμός! Η αποστολή πυραύλων και στρατιωτικού προσωπικού στην Ασία και την Αφρική , οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, η πενταετής ανανέωση της «ελληνο-αμερικανικής συμφωνίας» για τις βάσεις, η πρόσφατη υπογραφή της «ελληνο-γαλλικής συμφωνίας», οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές παραγγελίες, είναι επιθετικές ενέργειες, που βάζουν στο στόχαστρο άλλους λαούς, μας εμπλέκουν σε μεγάλους κινδύνους και έχουν μοναδικούς κερδισμένους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που διεκδικούν μερίδιο από τη μοιρασιά της λείας των λαών. Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από την συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!
Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για:
➢ Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση της αναστολής εργασίας των συναδέλφων μας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων .
➢ Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
➢ Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία και Παιδεία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
➢ Αυξήσεις στους μισθούς – κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης .
➢ Να καταργηθεί ο νόμος «Χατζηδάκη» που καθιερώνει τη 10ωρη δουλειά, βάζει στο «γύψο» τη συλλογική διεκδίκηση και τα σωματεία και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
➢ Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
➢ Την κατάργηση της «Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας» για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
➢ Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 5:30 μμ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ απέναντι από τα Δικαστήρια

Προηγούμενο Άρθρο

Επιστολή διαμαρτυρίας από Επιμελητήριο και συλλόγους για το τμήμα Λογιστικής

Επόμενο Άρθρο

Επιστροφή στις νίκες θέλει ο ΠΑΣ Πρέβεζα στον αγώνα με τον Μύτικα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...