Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023, 17:51

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ν. Πρέβεζας: ” άμεση κάλυψη λειτουργικών κενών ειδικής αγωγής στα σχολεία της Π.Ε Πρέβεζας”

Κυρία Υπουργέ,

Πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων και δυστυχώς παρατηρούνται ακόμη αρκετά κενά στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφερειακής μας ενότητας.

Συγκεκριμένα:

Δύο (2) κενά δασκάλων Ειδικής Αγωγής για τα παρακάτω σχολεία  όπου υπάρχουν Τμήματα Ένταξης , τα οποία  δεν λειτουργούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς:

  • α) 1ο Δημοτικό σχολείο Πάργας
  • β) Δημοτικό Σχολείο Λούρου
  • 2) Τρία (3) κενά εκπαιδευτικών ΠΕ 70 για Τάξη Υποδοχής ΖΕΠ.
  • Επτά  (7) κενά παράλληλης στήριξης σε Δημοτικά Σχολεία.
  • Ένα (1) κενό παράλληλης στήριξης σε Νηπιαγωγείο.
  • Ένα (1) κενό σε Ε.Β.Π. και δύο (2) σε νοσηλευτές.

Οι παραπάνω ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που σας αναφέραμε δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών   και υποβαθμίζουν την παρεχόμενη εκπαίδευση  στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής. Επιπλέον δεν διευκρινίζεται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο πόσους μαθητές με ειδικές ανάγκες που φοιτούν σε μία σχολική μονάδα μπορεί να υποστηρίζει κάθε Ε.Β.Π. Πρέπει αυτό να οριστεί με ακρίβεια λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή και όχι γενικά και αόριστα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας σας καλεί να προχωρήσετε άμεσα στη χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα παραπάνω κενά,  και όλοι οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες  να έχουν την κατάλληλη εξατομικευμένη υποστήριξη γιατί είναι άδικο για τους μαθητές αυτούς να μην απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος

Φιλλιπούσης Ματθαίος

Ο Γεν. Γραμματέας

Βενετικίδης Θεόδωρος

Προηγούμενο Άρθρο

Τα παιδιά σχολείων της Πρέβεζας στόλισαν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα του Δήμου στην αγορά της Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Με σύνθημα τη νίκη στις εκλογές η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα (video-pic)