Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας – Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις εργαζομένων στο Κτηματολόγιο

Ημερομηνία:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ,ΠΕΜΠΤΗ 20/6/2024,ΣΤΗΣ 12ΠΜ.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλει τις 2 απολύσεις εργαζομένων από την εργολαβική εταιρεία “Αρχειοθήκη ΑΕ”,που είχε υπογράψει σύμβαση έργου με το Κτηματολόγιο.

Οι εργαζόμενοι απασχολούνταν  ως υπάλληλοι ψηφιοποίησης και είχαν προσληφθεί με 6μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου (5νθήμερο).

Οι ευθύνες βαραίνουν τόσο την εργολαβική εταιρεία, που αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο όλων των αστικών κυβερνήσεων, προσλαμβάνει εργαζόμενους  για όσο και όποτε θέλει, με ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας (που επί της ουσίας ανακυκλώνουν την ανεργία),πενιχρούς μισθούς και τσακισμένα δικαιώματα, αλλά και το Κτηματολόγιο και άλλες δημόσιες δομές που ξεπουλάνε σε εργολάβους  υπηρεσίες.

Επιπλέον η εργοδοσία και οι εγκάθετοί της, μέσα από ένα πλαίσιο κανονισμών, έχουν μετατρέψει σε άβατο και σύγχρονα κάτεργα τους χώρους δουλειάς που ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες και δικαιώματα (όπως φαγητό στο διάλειμμα ή στο τέλος της εργασίας, το να περάσει και να παραδώσει κάποιος κάτι επείγον για θέματα υγείας στον εργαζόμενο, το να ζητήσει ένας εργαζόμενος 2 μέρες άδεια που δικαιούται κ.α.) να θεωρούνται “επιλήψιμα” και να αποτελούν αιτία επιπλήξεων και απόλυσης!

Επίσης μας προκαλεί εντύπωση και γεννά πολλά ερωτηματικά για ποιο λόγο η εργοδοσία επέλεξε να εξαντλήσει την αυστηρότητά της, συγκεκριμμένα, στους 2 εργαζόμενους!

Αυτή την κατάσταση βιώνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, με το “μπαμπούλα” της εργοδοσίας και την πίεση πάνω από τα κεφάλια τους, με την εντατικοποίηση της δουλειάς να έχει χτυπήσει κόκκινο, με την ελαστική ευέλικτη εργασία και τη ζωή-λάστιχο (4ωρα-6ωρα),με τις τσακισμένες ΣΣΕ και τους πενιχρούς μισθούς που πλέον, με αυτό το τεράστιο κύμα ανατιμήσεων και την ακρίβεια σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, ρεύμα, ενοίκιο, δε φθάνουν ούτε για τα βασικά.

Μονόδρομο αποτελεί η συλλογική και οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία μας, βάζοντας εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας, αντιμετωπίζοντας απολύσεις, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία της περιοχής να δηλώσουν την ταξική τους αλληλεγγύη και να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας,την Πέμπτη 20/6/2024,στης 12πμ,έξω από το κτίριο του Κτηματολογίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας.

-Την καταβολή όλων των δεδουλευμένων μέχρι σήμερα.

-Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θρίλερ στον αέρα: Συναγερμός για Cessna 172 – 40 λεπτά αγωνίας, αίσιο τέλος στο Άκτιο

Στιγμές έντονης αγωνίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, όταν...

Έκτακτο Δελτίο Υψηλού Κινδύνου Εκδήλωσης Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Κυριακή 28-06-2026

Σύμφωνα με τον από 27-06-2026 Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου...

Με λαμπερά εγκαίνια άνοιξε τις πύλες του το «Limanaki» στο Κανάλι Πρέβεζας – Ένας νέος all day προορισμός δίπλα στο κύμα (video-pics)

Παρουσία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, επιχειρηματιών, συγγενών, φίλων και πλήθους...