Κυριακή, 2 Απριλίου 2023, 11:40

Σωματείο Γεωπόνων: Ο ατομικός αγώνας για επιβίωση να γίνει συλλογικός αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει

Πλάι σε όσα πλήττουν το λαό με την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τους έμμεσους φόρους, ζούμε ένα κύμα ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και κοινωνικά αγαθά να απομυζήσει το ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Και όσο η ακρίβεια μεγαλώνει, τόσο η φτώχεια εξαπλώνεται.

Πέρα από τον κίνδυνο ευρύτερης πολεμικής ανάφλεξης και στην περιοχή μας αντιμετωπίζουμε νέα φτωχοποίηση – Μετά τα μνημόνια και την πανδημία προβάλουν το φόβητρο του πολέμου για να συνεχίσουν την καταλήστευση του εισοδήματος μας με την έκρηξη της  ακρίβειας. Οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα, η απογείωση των τιμών στα καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο), στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές,  ο διπλασιασμός στους λογαριασμούς του ρεύματος προκαλούν σοκ στα νοικοκυριά ενώ ασήκωτο έχε γίνει το κόστος ακόμα και για τη μετακίνηση στη δουλειά. Ενώ την ίδια ώρα απογειώνονται τα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών (ρεύμα, καύσιμα κλπ) στα οποία η κυβέρνηση δε τολμάει να βάλει χέρι.

Οι αυξήσεις δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση τάζοντας αντισταθμιστικά μέτρα για να κατευνάσει την οργή του λαού που για άλλη μια φορά καλείται να πληρώσει τα βάρη. Είναι ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζουν και την ενέργεια ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό που πρέπει να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Αυτό που ζούμε δεν μπορεί να είναι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Βγαίνουμε στο δρόμο συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις (στα Εργατικά Κέντρα όλων των πόλεων και στη Πρέβεζα στον ΟΤΕ στις 10 πμ) και παλεύουμε για:

  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας έτσι ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας. Πάγωμα των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης. Να δοθούν αποζημιώσεις άμεσα στους αγρότες της περιοχής που επλήγησαν από τους όψιμους παγετούς και την ανεμοθύελλα.
  • Μείωση της κάθε είδους φοροληστείας των εργαζομένων. Όχι στα χαράτσια και τους έμμεσους φόρους. Φοροαπαλλαγές για τους φτωχούς και όχι για τους πλούσιους. Άμεση κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά είδη διατροφής, μείωση συντελεστών σε ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα βασικά είδη.
  • Αποκλειστικά στο δημόσιο οι υπηρεσίες ρεύματος και νερού, με πλήρη εργατικό-κοινωνικό έλεγχο. Έξω οι ιδιωτικές εταιρείες από την ενέργεια και το νερό, χωρίς αποζημίωση. Ρεύμα, νερό, θέρμανση, τηλεπικοινωνία είναι κοινωνικά αγαθά και όχι είδος πολυτελείας για τα φτωχά νοικοκυριά.
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες (παιδεία –υγεία – πρόνοια – συγκοινωνίες-προστασία του φυσικού περιβάλλοντος) και όχι για τις τράπεζες, το χρέος, τις επιδοτήσεις των «επενδυτών», τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς.

ΕΙΡΗΝΗ-ΥΓΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΗΠΕΙΡΟΥ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


Προηγούμενο Άρθρο

”Σάρωσαν” τα μετάλλια οι αθλητές του ”ΕΥΖΗΝ” στο σχολικό πρωτάθλημα στίβου

Επόμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Αφού έστησε το επικοινωνιακό της σόου, η κυβέρνηση αφήνει εκτός ενίσχυσης χιλιάδες νέους αγρότες

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...