Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 16:46

Σχετικά με το ζήτημα του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων

Μετά τις προτάσεις που διαρρέουν το τελευταίο διάστημα για μείωση του ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα από μεριάς της κυβέρνησης και των διάφορων «λαγών» της (εμπορικοί  σύλλογοι Αθηνών-Θεσσαλονίκης) σε αρκετούς συναδέλφους μας υπάρχει προβληματισμός.

Ως Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι το ωράριο των καταστημάτων στην πόλη μας δεν θα αλλάξει. Ήδη έχει εκδοθεί, με δαπάνη του Συλλόγου μας, όπως είναι καθιερωμένο και διανέμεται στους συναδέλφους μας το χειμερινό ωράριο των καταστημάτων.

Θεωρούμε ότι η μείωση του ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το πραγματικό πρόβλημα της ενεργειακής ακρίβειας, αντίθετα φορτώνει και πάλι στις πλάτες μας τις συνέπειες των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης.

Σήμερα μας καλούν να μειώσουμε το ωράριο λειτουργίας μας, να ζήσουμε με δελτίο ρεύματος, να μαθαίνουμε στο ελεγχόμενο σκοτάδι, να ρίχνουμε τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη. Γιατί; Για να πουλούν LNG αέριο οι Αμερικανοί, φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες οι Γερμανοί, να θησαυρίζουν οι πάροχοι ενέργειας. Αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί η ακολουθούμενη εδώ και αρκετά χρόνια πολιτική της απελευθέρωσης, των ανταγωνισμών στον τομέα της ενέργειας, όπως υπαγορεύεται και από την ΕΕ, η πανάκριβη όπως αποδεικνύεται «πράσινη μετάβαση», το«χρηματιστήριο ενέργειας» καθιστούν το ρεύμα πανάκριβη παροχή από κοινωνικό αγαθό.

Σημειώνουμε επίσης ότι αποτελεί πραγματικά πρόκληση το γεγονός ότι, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να εξασφαλίσει φτηνή ενέργεια για το λαό που χρυσοπληρώνει, αφήνει στο απυρόβλητο τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων και βεβαίως τα ίδια τα κρατικά έσοδα που έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω των υπέρογκων φόρων (ΕΦΚ, ΦΠΑ, τέλος επιτηδεύματος).

Για τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους είναι μονόδρομοςη συνέχισης της πάλης μας ενάντια στις πολιτικές απελευθέρωσης της ενεργείας, ενάντια στους νόμους που έχουν ψηφιστεί όλα αυτά τα χρόνια για την απελευθέρωση του ωραρίου, ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ. Παράλληλα διεκδικούμε την ανάκτηση των απωλειών μας όλα αυτά τα χρόνια και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να δυναμώσουμε τον αγώνα μαζί  τους εργαζομένους απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε, κλιμακώνοντας την δράση με συμμέτοχη στην απεργία 9/11.

Διεκδικούμε:

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών
  • Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

ΥΓ: η πρόταση για μείωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων αφορά το εθνικό ωράριο που προβλέπει άνοιγμα από 9 π.μ. έως 9 μ.μ. και υπηρετεί την δράση των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και άλλων ομίλων και όχι των μικρών εμπόρων.Τέλος η λογική όποτε θέλει ανοίγει ο καθένας, είναι νόμος της «ζούγκλας» της αγοράς. Και στην ζούγκλα «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό»!!!

Πρέβεζα

1/11/2022


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο του ΔΙΕΚ Πρέβεζας σε επιχειρήσεις για την συνεργασία

Επόμενο Άρθρο

Το ΚΔΒΜ Δήμου Πάργας ξεκινά ξανά με μαθήματα δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...