Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 12:20

Συστήθηκε ομάδας πρωτοβουλίας για το ελαιόλαδο ΠΓΕ Πρέβεζας

Η ομάδα πρωτοβουλίας για το ελαιόλαδο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) Πρέβεζα συστάθηκε αυτενεργώντας με σκοπό τη ενημέρωση όλων για τα πλεονεκτήματα που μπορούν να προκύψουν από την σωστή και ευρεία χρήση του ευρωπαϊκού σήματος ΠΓΕ. Επιδιώκουμε την ανάδειξη τον εκσυγχρονισμό αλλά και τη διεύρυνση αυτού του σήματος σύμφωνα με τι ευρωπαϊκές οδηγίες.

Για χρόνια στην αφάνεια το ελαιόλαδο της περιοχής μας δεν έχει κατακτήσει την θέση που του αξίζει στην ελληνική αλλά και στην διεθνή αγορά. Γνωρίζουμε ότι η υπεραξία όλων των προϊόντων μπορεί και πρέπει να προσφέρεται από τους εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά επισφραγίζεται μόνο από την αγορά.

Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται ακριβώς στο να επικοινωνήσουμε σε όλους,τις σωστές πρακτικές που μπορούν να οδηγήσουν στην αναγνωρισιμότητα του ελαιολάδου Πρέβεζας ως ιδιαίτερο προϊόν με δικό του χαρακτήρα και προοπτικές.

Τα οφέλη από αυτή την διαδρομή για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του θα είναι ευθέως ανάλογα με την έκταση της συμμετοχής όλων -χωρίς εξαιρέσεις- σε αυτή την προσπάθεια. Αυτά τα οφέλη γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν περιορίζονται μόνο στους ελαιοκαλλιεργητές, αλλά μπορούν να διαχυθούν και σε άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας (εστίαση, τουρισμός κτλ.)

Στις σύγχρονες αλλά και πολύ απαιτητικές συνθήκες της νέας πραγματικότητας των αγορών, ο τόπος μας έχει τα μέσα να ανταπεξέλθει σε πολλούς τομείς. · Καλούμε ανοιχτά και δημόσια όλους να βρεθούμε μαζί σε αυτή την πορεία, και να συμπληρώσουμε όλοι ηλεκτρονικά την δήλωση συμμετοχής σε αυτή την προσπάθεια, που βρίσκεται αναρτημένη στο ιστόχωρο της πρωτοβουλίας μας ΠΓΕ ΠΡΕΒΕΖΑ και στο blog pgipreveza που έχει αναρτηθεί.

  • Καλούμε επίσης όλους τους αιρετούς εκπροσώπους της περιοχής μας –σε όλα τα επίπεδα- να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία με την δημόσια υποστήριξή τους.
  • Καλούμε όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς να βοηθήσουν την πρωτοβουλία μας και να κοινοποιήσουν στα μέλη τους την προσπάθειά μας.

Σημείωση

Όλο το εγχείρημα μας στηρίζεται μόνο στην εθελοντική μας δράση και δεν υποστηρίζεται οικονομικά από κανένα πρόσωπο ή φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό.

Επίσης η συμμετοχή στην πρωτοβουλία μας δεν απαιτεί ούτε τώρα αλλά ούτε και στο μέλλον καμία επιβάρυνση με καμία μορφή από κανένα πρόσωπο ή φορέα.

Η ομάδα πρωτοβουλίας

  1. ΑΥΓΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  2. ΚΟΛΙΟΦΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (6906624381)
  3. ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
  4. ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (2682021149)
  5. ΣΠΥΡΟΥ ΑΛΕΞΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Αλέξης Σπύρου 6944840685 e-mail : pgipreveza@gmail.co

Προηγούμενο Άρθρο

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 18 Μαΐου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...