Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 21:41

Συνεργασία του ΕΟΤ Ρουμανίας με τη Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας

Την ομορφιά του τοπίου, τα μοναδικά μνημεία, την ξεχωριστή ιστορία και τις ιδιαίτερες γεύσεις της Πρέβεζας θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό της Ρουμανίας μέσα από το αφιέρωμα που θα προβληθεί στην κρατική τηλεόραση TVR2 και την ταξιδιωτική εκπομπή Cap Compas.

Το τηλεοπτικό συνεργείο ταξίδεψε στο νομό μας μετά από πρόσκληση της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας και τη συνεργασία του ΕΟΤ Ρουμανίας και για τρεις μέρες πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στα σημαντικότερα αξιοθέατα των Δήμων Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού. Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του κρατικού καναλιού της Ρουμανίας συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Πολύκαρπο Χαλκίδη επισκέφθηκε το Κάστρο του Παντοκράτορα, την υποθαλάσσια ζεύζη Πρέβεζας -Ακτίου, το Φάρο του Μύτικα με πανοραμική θέα την παραλία του Μονολιθίου αλλά και κοντινά πλάνα για να φανεί το εύρος της μεγαλύτερης παραλίας της Ευρώπης, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, το Μνημείο του Αυγούστου,τα Ψηφιδωτά,το Ρωμαϊκό Ωδείο αλλά και τα Τείχη της Νικόπολης ενώ συνέντευξη για την ιστορική αυτή τηλεοπτική ξενάγηση παραχώρησε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κα. Ανθή Αγγέλη. Επίσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη γραφικότητα του Ιστορικού Κέντρου της Πρέβεζας αφού γυρίσματα έγιναν στο Ενετικό ρολόι και τα παραδοσιακά ταβερνάκια της πόλης καθώς και τις μεγάλες προοπτικές του θαλάσσιου τουρισμού με την παρουσίαση των εγκαταστάσεων της μαρίνας.

“Σταθμοί” των γυρισμάτων ήταν επίσης η μαγευτική παραλία Αλωνάκι στη Βαλανιδορράχη, το παγκοσμίως γνωστό μνημείο του Νεκρομαντείου ,η βαρκάδα στον μυθικό ποταμό Αχέροντα του Δήμου Πάργας αλλά και η λίμνη Ζηρού, ο Κοκκινοπηλός, το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο και η τρύπα από την οποία σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση πέρασε ο Άγιος Γεώργιος με το άλογό του χαρίζοντας απλόχερα το αγαθό του νερού στον τόπο.

Ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου, τον υπεύθυνο του ΕΟΤ και προϊστάμενο του ΕΟΤ Ρουμανίας-Βουλγαρίας κ. Γιώργο Σταφυλάκη, το ξενοδοχείο Margarona Royal και τον διευθυντή Παναγιώτη Γκιοσά για την φιλοξενία , την κα. Loredana Camelia Covaci καθώς και την κα. Ευρυνόμη Ζάβρα για τη συνεργασία τους με την Ένωση. Τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου δήλωσαν εντυπωσιασμένα τόσο από την περιοχή όσο και από την φιλοξενία ευχαριστώντας με τη σειρά τους τη Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας για την πρόσκληση και τη διοργάνωση της αποστολής.

Ο κ. Χαλκίδης ανέφερε ότι η Νέα Ένωση θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προβολή της Περιφερειακής Ενότητας σε επιλεγμένες τουριστικά αγορές εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η φετινή χρονιά θα ξεπεράσει τις προσδοκίες και θα αναδείξει την Πρέβεζα ως ιδανικό τόπο διακοπών με πολλές επιλογές, υψηλό επίπεδο παροχών και ελκυστικές τιμές.

Με τιμή Το Δ.Σ της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ οι μελέτες για το Διοικητήριο στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα Πρέβεζας – Υπογραφή παραλαβής και για το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου από το ΤΕΘΑ προς την Περιφέρεια Ηπείρου

Επόμενο Άρθρο

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Πάργα 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...