Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 8:12

Συνεργασία Περιφερειάρχη με Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Την Περιφέρεια Ηπείρου επισκέφτηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Βούτσινος, ο οποίος είχε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ανέφερε ότι εξετάζεται και  μελετάται το 2ο βήμα του Νόμου για την ανάπτυξη επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Π.Ε. Ιωαννίνων με τη νέα της μορφή Το πρώτο όπως εξήγησε ήταν με τη λειτουργία του παραρτήματος του  ΙΕΚ Ιωαννίνων στη Βελλά. «Σήμερα εξετάζουμε τώρα τη δυνατότητα δημιουργίας  μιας Επαγγελματικής Σχολής στο Μέτσοβο, για τις παραδοσιακές τέχνες» σημείωσε για να προσθέτει ότι  θα  γίνει  συζήτηση με την τοπική και κοινωνία και «εφόσον υπάρχουν δυνατότητες θα  προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε μια σχολή για να μη χαθεί η παραδοσιακή τέχνη».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης είπε ότι πρόκειται για «κάτι το ευχάριστο» και συμπλήρωσε: Η υφαντική Μετσόβου είναι κάτι το ιδιαίτερο και δεν πρέπει να χαθεί με τίποτε. Θα συζητήσουμε με το Δήμαρχο και για άλλες τέχνες στον τομέα της παράδοσης».


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη Δημάρχου Πάργας στον Μεσοπόταμο

Επόμενο Άρθρο

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Βαρκελώνης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...