Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023, 22:20

Συνεδρίασε για δεύτερη φορά το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού

Την δεύτερη συνεδρίασή του με θέμα: «Σχεδιασμός και μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών 2023” Και με επιμέρους θέματα: α. Πορεία υλοποίησης των δράσεων. β. Θέματα που αφορούν την ενημέρωση του κοινού για την λήψη μέτρων πρόληψης. γ. Θέματα που αφορούν την εγκατάσταση και συντήρηση πυροσβεστικών υδροστομίων. Και δ. Κάθε ζήτημα που κρίνεται απαραίτητο και αφορά τη λήψη και υλοποίηση προληπτικών μέτρων και δράσεων” πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι (Τετάρτη 22 Μαρτίου) το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζηρού.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας, υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Καθημερινότητας και Περιβάλλοντος κ. Βασίλειου Παπαβασιλείου.

Έγινε αναφορά στις ενέργειες που διενεργήθηκαν μέχρι σήμερα αλλά και τι υπολείπεται να γίνει ακόμη με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν: Ο διοικητής του τμήματος Π.Υ. Φιλιππιάδας κ. Απόστολος Παπαποστόλου, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού κ. Ιωάννης Γουρουνάς, οπροϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Νικόλαος Παππάς, οεπικεφαλής του κλιμακίου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτικού κ. Δημήτρης Βαρέλας, οι κ.κ. Μπάσιου Ελευθερία και Νίτσα Αθηνά υπηρεσιακά στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Γραμματείας Π.Ε. Πρέβεζας, ουπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού κ. Γρηγόριος Ζαχαριάς, η κα Δήμητρα Ιωάννου προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού, η κα Γεωργία Τόληπρόεδρος της Κοινότητας Κλεισούρας, ο κ. Χρήστος Ρίζος πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου, ο κ. Σωκράτης Βασιλείου, πρόεδρος της Κοινότητας Παπαδατών, ο κ. Ντάκουλας Θωμάς πρόεδρος της Κοινότητας Ρωμιάς, ο κ. Δήμος Δημήτριος πρόεδρος της Κοινότητας Ανωγείου και ο κ. Αριστείδης Οικονόμου προϊστάμενος ύδρευσης Δήμου Ζηρού.

Η 3ησυνεδρίαση για τον μήνα Μάρτιο έχει προγραμματιστεί για την την Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 11.π.μ.

Προηγούμενο Άρθρο

Επιτυχής και εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στη Φλωρεντία

Επόμενο Άρθρο

Ο Φιλαθλητικός υποδέχεται την Αργώ Βόλου το Σάββατο 25/3

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...