Συναγερμός στον Λούρο: 10 νεκρά αιγοπρόβατα εντοπίστηκαν στο ποτάμι – Σοβαρά ερωτήματα για το πώς βρέθηκαν εκεί

Ημερομηνία:

spot_img

Καταγγελία του Άρη Νικολόπουλου – Τα κουφάρια εντοπίστηκαν στο τμήμα μεταξύ των γεφυρών Κερασούντας και Πέτρας

Σοβαρό προβληματισμό και ερωτήματα προκαλεί καταγγελία που δημοσιοποίησε ο Άρης Νικολόπουλος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, σχετικά με την εικόνα που αντίκρισε κατά τη διάρκεια διαδρομής με καγιάκ στον ποταμό Λούρο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στο τμήμα του ποταμού μεταξύ των γεφυρών Κερασούντας και Πέτρας, εντοπίστηκαν συνολικά 10 νεκρά αιγοπρόβατα, σε διαφορετικά σημεία της διαδρομής.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, στην κοίτη του ποταμού υπάρχουν κατά διαστήματα πεσμένα δέντρα, τα οποία λειτουργούν ως φυσικά εμπόδια και παγιδεύουν ό,τι παρασύρει η ροή του νερού. Πάνω σε αυτά εντοπίστηκαν τα κουφάρια των ζώων, σε διαφορετικά στάδια αποσύνθεσης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις τα ζώα διατηρούσαν ακόμη τη προβιά τους, ενώ σε άλλα σημεία είχαν ήδη αρχίσει να διακρίνονται τα οστά, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το χρονικό διάστημα που βρίσκονται στο ποτάμι.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι τα νεκρά ζώα ήταν διάσπαρτα σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, με την εκτίμηση του καταγγέλλοντος να είναι πως πιθανότατα δεν κατέληξαν τυχαία σε διαφορετικά σημεία, αλλά ενδέχεται να ρίχτηκαν στο ποτάμι από ένα συγκεκριμένο σημείο και στη συνέχεια παρασύρθηκαν από το νερό.

Ο ίδιος κάνει λόγο για ζήτημα που, στην καλύτερη περίπτωση, αφορά μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την υγειονομική ταφή νεκρών ζώων, ενώ εκφράζει και έναν ακόμη, σοβαρότερο προβληματισμό, τον οποίο του μετέφερε φίλος του με εμπειρία στην κτηνοτροφία: το ενδεχόμενο να υπάρχει προσπάθεια απόκρυψης μεταδοτικής ασθένειας σε κάποιο κοπάδι.

Πρόκειται για εκτίμηση και όχι για διαπιστωμένο γεγονός, ωστόσο η παρουσία δέκα νεκρών αιγοπροβάτων στην ίδια περιοχή είναι ένα περιστατικό που αναμφίβολα χρήζει άμεσης διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο την εικόνα του ποταμού και την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Αφορά πρωτίστως τη δημόσια υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος και την τήρηση των κανόνων για τη διαχείριση νεκρών ζώων.

Η καταγγελία κοινοποιείται στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ελεγχθεί άμεσα η περιοχή, να διαπιστωθεί από πού προέρχονται τα ζώα, πώς βρέθηκαν στην κοίτη του Λούρου και εάν συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος υγειονομικού ή κτηνιατρικού ενδιαφέροντος.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται πλέον να δώσουν απαντήσεις και, κυρίως, να προχωρήσουν στους απαραίτητους ελέγχους.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Τα φώτα της πόλης» του Τσάρλι Τσάπλιν στο Σινέ ΚΟΚΚΙΝΙΑ – Μια διαχρονική κινηματογραφική εμπειρία

Μια από τις σημαντικότερες και πιο αγαπημένες ταινίες στην...

Αλλαγή προεδρίας στο Παράρτημα Πρέβεζας της Ε.Α.Α.Σ. – Παρουσιάζεται το νέο Τοπικό Συμβούλιο

Εκδήλωση γνωριμίας και θεσμικής επικοινωνίας την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου...

Νυχτερινός έλεγχος κατέληξε σε σύλληψη ανηλίκου στην Πρέβεζα – Είχε στην κατοχή του σιδερογροθιά

Συνελήφθη και η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου...

Με μεγάλη επιτυχία η «Αναβίωση του Πανηγυριού του Συρράκου» στην Πρέβεζα – Μια βραδιά γεμάτη παράδοση και χορό

Με τεράστια επιτυχία, πλήθος κόσμου και έντονο παραδοσιακό χρώμα...