Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 2:41

Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με διοικητικά στελέχη της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών  κ Ανδρέα Τσώκο  , τον Αν. Γενικό Διευθυντή Έργων  κ. Διονύσιο Γκούτη και τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου  του ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ) κ. Ευάγγελο Νικολάου είχε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα,  με τις δύο πλευρές να υπογραμμίζουν την πολύ  καλή μεταξύ τους συνεργασία σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών, αλλά και την  προοπτική διεύρυνσης της συνεργασίας αυτής με  συμμετοχή του  ΕΑΓΜΕ σε  προγράμματα του Δήμου που αφορούν το περιβάλλον.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις κατολισθήσεις της  Κρυοπηγής και της Καστροσυκιάς   αλλά και  την συμβολή που μπορεί να έχει  το ΕΑΓΜΕ  στην προσπάθεια αναβάθμισης των εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών που βρίσκεται  σε εξέλιξη από τον Δήμο Πρέβεζας.

Ο κ. Γεωργάκος επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η  Περιφερειακή  Μονάδα Ηπείρου του ΕΑΓΜΕ στην αντιμετώπιση φυσικών  καταστροφών, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική την  στήριξη και την ενίσχυσή της,   θέση που συμμερίστηκαν απόλυτα  οι κύριοι Τσώκος και Γκούτης, υπογραμμίζοντας και αυτοί από την πλευρά τους  ότι η Ήπειρος έχει να  κερδίσει πολλά από την παρουσία της μονάδας και του εξειδικευμένου επιστημονικού της προσωπικού.

Προηγούμενο Άρθρο

Ταυτοποιήθηκαν 9 άτομα μέλη της ομάδας των κλοπών στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Νέα Δράση ΕΠΑνΕΚ: «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...