Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 21:04

Συνάντηση συνεργασίας του Δημάρχου Πρέβεζας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Το απόγευμα της Τρίτης 18 Μαΐου 2021 ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος πραγματοποίησε συνάντηση συνεργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα στην Αθήνα.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών και άκρως ουσιαστική έχοντας στην ατζέντα τις προσκλήσεις που συμμετέχει ο Δήμος Πρέβεζας στο πλαίσιο του εμβληματικού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», εντός και εκτός του πλαφόν όπως αυτές διαμορφώνονται καθώς και το στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου ως προς τη ψηφιακή και πράσινη μετάβαση όπως αυτές προδιαγράφονται και ορίζονται από τις ευρωπαϊκές επιταγές, το εθνικό σχέδιο Ελλάδα 2020-2030 και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό τόσο για την ανάπτυξη του Ψηφιακού Κέντρου Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Τεχνικών Δεξιοτήτων σε συνέχεια της αρχής που έχει γίνει από τη Δήμο το περασμένο διάστημα και της ψηφιακής μετάβασης μέσα από την αξιοποίηση των προγραμματικών εργαλείων όπως της ΑΤ8 αλλά και των ανοικτών δυνατοτήτων που θα προσφερθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης , αλλά και τη σπουδαιότητα της ανάπλασης της παράκτιας ζώνης και ανάδειξης του Εθνικού Πάρκου του Αμβρακικού.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τη διοργάνωση του 1st  DIGITAL BEACH SUMMIT, την οποία και ανακοίνωσε στο DELPHI ECONOMIC FORUM VI στην ομιλία του, στις αρχές του επόμενου Σεπτεμβρίου το οποίο και θα διοργανωθεί στη μεγαλύτερη και ασφαλέστερη παραλία ως προς την πανδημία από το 2020, με τον κ. Πέτσα να δηλώνει στον κ. Γεωργάκο την έμπρακτη υποστήριξη στο εν λόγω καινοτόμο γεγονός στο οποίο και θα προβληθεί ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός στους ΟΤΑ.

Επίσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό για μία σειρά θεμάτων που αφορούν τους Δημότες και τις ανάγκες καθώς και την ανάγκη των Δήμων για μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό με τεχνοκρατική εξειδίκευση και υψηλές ψηφιακές τεχνικές δεξιότητες.

Τέλος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Πρέβεζας ότι για την τρέχουσα και ύψιστης σημασίας μετά την πανδημία για τις τουριστικές περιοχές νέα τουριστική περίοδο, το ΥΠ.ΕΣ. θα ενισχύσει έμπρακτα τους Δήμους σε θέματα της αρμοδιότητάς του.

Προηγούμενο Άρθρο

Μήνυμα Δημάρχου για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επόμενο Άρθρο

Συνάντηση Στέργιου Γιαννάκη με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νεκρομαντείου και Αχέροντα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...