Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 5:12

Συνάντηση Συλλόγου Λογιστών-Φοροτεχνικών Ν.Πρέβεζας με Στέργιο Γιαννάκη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 09/12/2020 συνάντηση από αντιπροσωπεία μελών της Διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου μας με τον Βουλευτή ΝΔ κ. Στέργιο Γιαννάκη τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας και ασφάλειας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Βουλευτή, για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Λογιστών-Φοροτεχνικών,  με κυριότερο την αναγνώριση και θεσμοθέτηση της ασθένειας του Λογιστή με αφορμή και την απόσυρση της τροπολογίας από τον κ. Σταϊκούρα για νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Έγινε αναφορά και στο θέμα με τα πρόστιμα των ΜΥΦ 2014 καθώς και μια γενικότερη κουβέντα για τα προβλήματα τόσο της αγοράς όσο και της πίεσης που δέχονται τα λογιστικά γραφεία και για τον τρόπο που αυτά αντιμετωπίζονται από τη Φορολογική και Ασφαλιστική Διοίκηση.

Μεταφέρθηκε επίσης και η δυσαρέσκεια των συναδέλφων τόσο για το φλέγον θέμα της ασθένειας αλλά και για κάποιες ατυχείς δηλώσεις κορυφαίων υπουργών περί ευθύνης Λογιστών στις καθυστερήσεις πληρωμών των δικαιούχων.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ κλίμα, ο κ. Γιαννάκης ήταν θετικός και για την ασθένεια όπου περιμένουμε το άμεσο νομοσχέδιο με τις βελτιώσεις καθώς και για τα λοιπά προβλήματα του κλάδου και θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ μας για διευθέτηση προβλημάτων που προκύπτουν.

Ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει τις συναντήσεις με όλους τους φορείς, έτσι ώστε να δοθεί άμεση λύση τόσο για τη θεσμοθέτηση της ασθένειας αλλά και γενικότερα για τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουμε και σαν κλάδος αλλά και σαν τοπική οικονομία.

Για την Διοικούσα Επιτροπή

Προηγούμενο Άρθρο

Επιμελητήριο Πρέβεζας: Οδηγοί για πτωχευτικό νόμο

Επόμενο Άρθρο

Βιβλιοπωλεία, παιχνιδάδικα και κομμωτήρια θα ανοίξουν όταν το επιτρέψουν οι ειδικοί

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...