Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 20:52

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με την αναπληρώτρια επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Αυστρίας στην Αθήνα

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς συναντήθηκε με την Πληρεξούσια Υπουργό – αναπληρώτρια επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Αυστρίας στην Αθήνα κα. Martina Hermann. Η κα Hermann επισκέφτηκε την Πάργα ως εκπρόσωπος της  Πρεσβείας της Αυστρίας στην συναυλία Κλασικής Μουσικής με  την ορχήστρα εγχόρδων Danubia Strings  στο Κάστρο της Πάργας, μετά από πρόσκληση του Δήμου.

Στην συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Πιτσαρός και Βασίλης Γκίζας, καθώς και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Πάργας Τάσος Παπανικολάου. Στην συζήτηση αναλύθηκε η προοπτική συνεργασίας του Δήμου Πάργας με την Αυστρία  στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του εμπορίου, αλλά και η δυνατότητα υπογραφής σχετικού μνημονίου.Με ιδιαίτερη χαρά η κα. Herman είχε την ευκαιρία να ξεφυλλίσει ένα από τα ελάχιστα γνήσια αντίτυπα του βιβλίου «Parga» (1907) του αρχιδούκα της Αυστρίας Λουδοβίκου Σαλβατόρ, που βρίσκεται στο Γραφείο Δημάρχου στην Πάργα. Στην συνέχεια έγινε περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Πάργας και μετάβαση στο Κάστρο για την παρακολούθηση της συναυλίας.

Η κα. Hermann έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και την εμπέδωση της συνεργασίας με τον Δήμο Πάργας, και αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τις περιοχές που επισκέφτηκε.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Π.Ηπείρου – Καταγγέλουν τον σχεδιασμό για τις πυρκαγιές

Επόμενο Άρθρο

Με 23 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...