Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 15:59

Συνάντηση Βουλευτή Πρεβέζης, κ. Σπυρίδωνα Κυριάκη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Ν. Παπαθανάση

Χθες, είχα τη χαρά να πραγματοποιήσω μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Ν. Παπαθανάση, όπου συζητήσαμε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και ειδικότερα, θέματα που αφορούν τις αναπτυξιακές προοπτικές του νομού Πρεβέζης.

Μεταξύ άλλων, επισημάναμε τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που σημειώνει ο νομός μας, ειδικά όσον αφορά στον τομέα του τουρισμού. Περαιτέρω, συζητήθηκαν οι προοπτικές που προσφέρουν οι πόροι που προέρχονται από το  ΕΣΠΑ, στη μεγέθυνση των τοπικών οικονομιών και της εθνικής οικονομίας γενικότερα, ενώ συνάμα τονίστηκε η αυξημένη ζήτηση από τους ενδιαφερόμενους για τα προγράμματα αυτά, καθώς, όπως αναφέρθηκε, έχουν κατατεθεί συνολικά περί των 9.900 προτάσεων, εκ των οποίων ένας σημαντικός αριθμός αφορά στην Περιφέρεια Ηπείρου. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προσφερόμενες δυνατότητες στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής στήριξης της εθνικής οικονομίας, μέσω της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται σταθερά. Η αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων και η πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων προς μία εύρρωστη εθνική οικονομία, αποτελεί μείζονα στόχο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αντίστοιχα, η αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, αποτελούν κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομίων και φυσικά, του νομού Πρεβέζης.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ιστορική συνάντηση του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

Επόμενο Άρθρο

Υποψήφιος για τις προκριματικές εκλογές του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Λαμπρακούλης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...