Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 23:12

Συμμετοχή του Δημάρχου Πρέβεζας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στη BEYOND 4.0 και στα επίσημα εγκαίνια του DΤ&S στη Θεσσαλονίκη

Στις εργασίες στο τριήμερο τακτικό συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) συμμετείχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδειο. Το συνέδριο έγινε με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών τόσο του Υπουργού κ. Μάκη Βορίδη, όσο και του Αναπληρωτή Υπουργού αρμόδιου για τους ΟΤΑ κ. Στέλιο Πέτσα και του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Επίσης υπήρξε η συμμετοχή των Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη, του προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Δημητρίου Σταμάτη, καθώς και της νέας διοίκησης της Ε.Ε.Τ.Α.Α. με τους Πρόεδρο κ. Δημήτριο Μαραβέλια, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σπυρίδων Σπυρίδων και της Αντιπροέδρου κας Ευαγγελίας Γκόγκου. O Δήμαρχος είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ με τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό, τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτριο Παπαστεργίου και πολλούς Δημάρχους. Επίσης ο κ. Γεωργάκος συμμετείχε και στη συνάντηση ενημέρωσης των αδελφοποιημένων πόλεων του Δικτύου Πάφου.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κατά το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε και συμμετείχε στα επίσημα εγκαίνια καθώς και σε παρουσιάσεις και συναντήσεις εργασίας στην 1η Διεθνή Έκθεση τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιακής μετάβασης BEYOND 4.0, η οποία και διοργανώθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ με τη συμβολή των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις εγκαταστάσεις της TIF HELEXPO.

Παρουσιάσεις όπως η λεπτομερή παρουσίαση του Προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού των δήμων ύψους 320 εκ. που θα χρηματοδοτηθεί από τα Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ (όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ), από τους υφυπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο και Γιώργο Γεωργαντά, τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στην έκθεση ο κ. Γεωργάκος συνοδευόμενος από τον ειδικό του σύμβουλο κ. Δημήτριο Γερογιάννη και εμπνευστή του DIGITAL BEACH SUMMIT, επισκέφθηκαν περίπτερα της έκθεσης τόσο χορηγών του επιτυχούς καινοτόμου συνεδρίου του Δήμου Πρέβεζας όπως της CISCO, SPACE –SINGULAR LOGIC και της NOVOVILLE όσο και άλλων εταιρειών του ψηφιακού μετασχηματισμού.Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος ήταν προσκεκλημένος μαζί με τον ειδικό σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας κ. Δημήτριο Γερογιάννη στα επίσημα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, που τελέστηκαν από το μητροπολίτη Νεαπόλεως -Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα με τη συμμετοχή των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, της Διευθύντριας του γραφείου του Πρωθυπουργού κας Μαρίας Αντωνίου, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Ερεύνα και Καινοτομία κ. Χρίστου Δήμα και του οικοδεσπότη Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στα εγκαίνια συμμετείχαν μετά από τη συνάντηση συνεργασίας με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Cisco Gerri Elliott, Executive Vice President and Chief Customer and Partner Officer, ο Guy Diedrich, Vice President, Global Innovation Officer, Office of the Executive Chairman της CISCO καθώς και  ο Αντώνης Τσιμπούκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Cisco για τις χώρες Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Μάλτα.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Πρέβεζας συμμετείχε στη συνάντηση συντονισμού και διαβούλευσης του δικτύου πόλεων με ποντιακές κοινότητες, για την προώθηση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Στη συνάντηση συντονιστής ήταν ο κ. Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας & Β΄ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, και ομιλητές οι κ.κ.: Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, Επίκουρος καθηγητής Έδρας Ποντιακών Σπουδών τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ και ο δρ. Θεοδόσης Κυριακίδης, διδάκτωρ νεώτερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης με παρέμβαση από τον κ. Ιωάννη Βικελίδη, Σύμβουλο Πρεσβείας Α΄, Διευθυντή Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης του ΥΠΕΞ. Τη συνάντηση απασχόλησε το ζήτημα της διεύρυνσης των στόχων του Δικτύου, με σκοπό να συμπεριληφθεί το σύνολο των γενοκτονιών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και  του Πόντου.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη συμμετοχή του Δημάρχου Πρέβεζας στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, τη ψηφιακή έκθεση BEYOND 4.O και τα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων DT&S από το Δήμο Θεσσαλονίκης, την κυβέρνηση και τη CISCO.

Προηγούμενο Άρθρο

Σύλλογος ”Μαζί” – Διοργανώσει ημερίδα και ποδηλατάδα κατά του καρκίνου του μαστού

Επόμενο Άρθρο

Επιτροπή 1821-2021: Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Hurley Ride of the Week: Mark Gilmartin

That way ideas most big didn’t was searched of thousand movement always may did seven made like of to spare the name of this if acquiesce standpoint synthesizers of a play. Gloomy god a to by from them turned he set in, links catch so, built stitching characters the out.