Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ζηρού για τον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Φιλιππιάδας, Βησσαρίωνα Χήτα

Ημερομηνία:

spot_img

Με βαθιά οδύνη και ειλικρινή θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του πρώην Δημάρχου Φιλιππιάδας, Βησσαρίωνα Χήτα σε ηλικία 85 ετών. Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση την κοινωνία και υπήρξε αέναος υπερασπιστής των αρχών και των αξιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η μακρόχρονη προσφορά του στα κοινά άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της Φιλιππιάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ο εκλιπών έδινε εδώ και καιρό τη δική του δύσκολη μάχη με την υγεία του, ωστόσο σήμερα τα ξημερώματα και περί τις 02:00, άφησε την τελευταία του πνοή σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του και σε όλους, όσοι τον γνώριζαν.

Υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος κατά την τετραετία 1979 – 1982, ενώ στη συνέχεια υπηρέτησε ως Δήμαρχος του Δήμου Φιλιππιάδας – νυν Δήμου Ζηρού – για δύο συνεχόμενες τετραετίες, από το 1983 έως το 1986 και από το 1987 έως το 1990, παραδίδοντας ουσιαστικό έργο στον τόπο. Το 2006 ήταν εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, μεταξύ πέντε συνδυασμών, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση και διατελώντας κατά την τετραετία 2007 – 2010 επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πέραν όμως από τη θεσμική του πορεία, ο Βησσαρίων Χήτας, ξεχώριζε για τον ακέραιο χαρακτήρα και τις ανθρώπινες αξίες που τον διέκριναν. Ήταν Ά-νθρωπος με βαθιά κοινωνική ευαισθησία, αλτρουιστής και πάντοτε πρόθυμος να σταθεί δίπλα σε όποιον είχε ανάγκη. Με ήθος, ευγένεια και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς, κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό των συμπολιτών του, αφήνοντας πίσω του μια πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους εμάς.

Ήταν νυμφευμένος με τη Χρυσούλα Κεχαΐδη, με την οποία απέκτησαν τρεις κόρες: τη Μελανία, τη Μαρία και την Ειρήνη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, ήτοι Κυριακή, 15 Μαρτίου 2026 και ώρα 17:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος στη Φιλιππιάδα. Η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στον χώρο μία ώρα νωρίτερα, προκειμένου όσοι επιθυμούν να μπορέσουν να τον αποχαιρετήσουν.

Εκ του Γραφείου Τύπου

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Baby College Academy: Σημαντική επένδυση στην προσχολική εκπαίδευση της Πρέβεζας

Το Baby College μεταστεγάζεται στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του...

Μετατίθεται για την Κυριακή 30 Αυγούστου η Γιορτή της Σαρδέλας – Το Σάββατο η Βαρκαρόλα στο λιμάνι της Πρέβεζας

Η Πρέβεζα ετοιμάζεται να γιορτάσει τη Σαρδέλα και φέτος,...

Κοιμήθηκε στον πύργο του ναυαγοσώστη στην Αγράμπελη Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό καταγράφηκε νωρίς το πρωί στην παραθαλάσσια...