Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023, 13:50

Συλλογος εργαζομένων ΕΦΚΑ Ηπείρου και Λευκάδας – Συμμετοχή στην απεργία στις 7 Μαρτίου

Συμμετέχουμε στην πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης στις 07 Μαρτίου 2023 που ομόφωνα έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων  ΕΦΚΑ (ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ).

Ο Σύλλογος αντιδρά και καταδικάζειτο νομοσχέδιο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ (Ν. 4892/2022) γιατί είναι κοινωνικά επικίνδυνο και απροκάλυπτα:

ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.

Σκοπόςτου η τοποθέτηση των ιδιωτώνακριβοπληρωμένων στελεχών στις διευθυντικές θέσεις των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, με μηνιαίες αμοιβές που φτάνουν τα 8.000 ευρώ,αρκεί να έχουν ένα πτυχίο και …LOWER! Τα υπόλοιπα θα κανονιστούν με την συνέντευξη στη στημένη τριμελή κομματική επιτροπή.

Ο Σύλλογος αντιδρά και καταδικάζειτην γενικευμένηλεηλασία και λαφυραγώγηση του ΕΦΚΑ, με το ξεπούλημα της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του.

Την κατασπατάληση πόρων, με τις απευθείας αναθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε μια σειρά αντιπαραγωγικών υπηρεσιών, ηλεκτρονικών εφαρμογών, που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα στον Οργανισμό. Αντίθετα αυξάνουν το συνολικό κόστος συναλλαγής και την γραφειοκρατία.Όπως η χρυσοπληρωμένη τηλεφωνική υπηρεσία του 1555 με τους 1300 υπαλλήλους, που απλά παραπέμπει στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Ο τρόπος επιβολής των επιδιώξεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας είναι ο ίδιος,οργανωμένηπαραπληροφόρηση και ανήθικη κατασυκοφάντηση των εργαζομένων. Εκτός τόπου και χρόνου, αρνούμενη συνεχώς κάθε διάλογο με τους εργαζομένους, πανηγυρίζει για τις επιτυχίες της στην προώθηση των μεγάλων ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων και την διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΦΚΑ Ηπείρου και Λευκάδας νιώθοντας βαρύ το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης,ώστε να μην έχει η Κοινωνική Ασφάλιση και οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ  την ίδια τύχη με τα αποτυχημένα ιδιωτικοποιημένα μοντέλα διοίκησης των Οργανισμών, ΔΕΗ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κα, τα αποτελέσματα των οποίων κλυδωνίζουν την κοινωνία μας:

καλεί:

  • Όλα τα μέλη τουνα δηλώσουν μαζική συμμετοχήγια την κεντρική συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας.
  • Όλες τις ομάδες των ενδιαφερομένων, τους ενεργούς πολίτες και τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε. ΕΦΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Κοσμάς Κοψάρης, Τροφική δηλητηρίαση, κριτική της ταινίας

Επόμενο Άρθρο

Μνημόσυνο για τα θύματα και στους ναούς της Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...