Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024, 20:46

Συγκροτείται -για πρώτη φορά- Τμήμα Πρέβεζας του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ -ΠΕΑ)

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου η διαδικασία συγκρότησης Τμήματος του ΣΑΔΑΣ- ΠΕΑ (Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων) στην περιφερειακή ενότητα της Πρέβεζας, μετά το πέρας των αρχαιρεσιών για τους ρόλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αυτή η όμορφη και δύσκολη πορεία ξεκίνησε τον Μάϊο του 2022, με κόμβους τον Νοέμβριο του 2022 την κατάθεση της αίτησης δημιουργίας του τμήματος από 21 αρχιτέκτονες/ισσες με έδρα την Πρέβεζα, την έγκριση από το πανελλαδικό ΔΣ στις αρχές Μάιου 2023 και την εκλογή του τοπικού ΔΣ στο τέλος του ίδιου μήνα.

Παράλληλα με τη διαδικασία θεσμικής κατοχύρωσης, μέσα από ανοιχτές συναντήσεις αρχίσαμε να συζητάμε για τα κοινά προβλήματα και να διαμορφώνουμε συλλογικές απαντήσεις.

Η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Τμήματος Πρέβεζας του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, με παρόντα τα πέντε (5) τακτικά και τα δύο (2) αναπληρωματικά μέλη, περιελάβανε την συγκρότηση του σε σώμα και τις εκλογές στις θέσεις ευθύνης.

 Εκλέγονται ομόφωνα:

  • Πρόεδρος: Τσούτσης Κωνσταντίνος
  • Αντιπρόεδρος: Πέτρου Μαρία
  •  Γραμματέας: Γενιάς Κώστας-Ορφέας
  • Ταμίας: Ντούσια Ράνια
  • Μέλος: Κοσνετζώφ Κώστας

Με βάση την εκλογική διαδικασία τα αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ είναι οι: Λόη Μαριάννα και Τζόλου Αλεξάνδρα.

 Οι βασικοί σκοποί του Τοπικού Τμήματος Πρέβεζας, όπως έχουν συν-διαμορφωθεί στις συνελεύσεις που πραγματοποιήσαμε είναι:

  1. η ανάδειξη του επιστημονικού ρόλου των Αρχιτεκτόνων/ισσών, μέσα από την προβολή του έργου τους, την ανάδειξη του Αρχιτεκτονικού λόγου σε τοπικό επίπεδο και την κοινωνική σημασία του.
  2. η διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Αρχιτεκτόνων/ισσών σε συνδυασμό με την ανεμπόδιστη άσκησή τους (δημόσιες υπηρεσίες, αρχιτεκτονική επιτροπή, λειτουργία ΥΔΟΜ Περιφερειακής Ενότητας κ.α.).
  3. η προστασία της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η διεύρυνση και ο σχεδιασμός δημόσιων/ ελεύθερων χώρων στην πόλη, καθώς και προτάσεις βελτίωσης στις δημόσιες/κρατικές παρεμβάσεις που άπτονται της αρχιτεκτονικής στην περιοχή μας.
Προηγούμενο Άρθρο

Η ΔΕΕΠ και οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συναντούν τους πολίτες της Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Γαστρονομίας Επιμελητηρίου Πρέβεζας (7-9 Ιουλίου 2023)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...