Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 19:42

Συγκινητική η τελετή της Ανάστασης στο κοιμητήριο της Πρέβεζας (pics-live)

Στιγμές απόλυτης συγκίνησης και παρηγοριάς για όσους θρηνούν αυτές τις μέρες την απώλεια των δικών τους ανθρώπων ήταν η Αναστάσιμη λειτουργία που τελέστηκε στις 10 το βράδυ στο κοιμητήριο Πρέβεζας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

Στον προαύλειο χώρο του Αγίου Χριστοφόρου είχε συγκεντρωθεί πλήθος πιστών που άκουσε το “Χριστός Ανέστη” και άναψε με το αναστάσιμο φως το καντήλι των αγαπημένων τους που έχουν φύγει από τη ζωή.

Η καμπάνα του Ναού που έχει συνδεθεί με θλιβερά γεγονότα για τους κατοίκους της πόλης ήχησε χαρούμενα και μικροί και μεγάλοι χωρίς ίχνος φόβου συμμετείχαν στην τελετή έχοντας την αίσθηση ότι έστω και νοερά βρίσκονται δίπλα στους δικούς τους ανθρώπους.

Την ιδιαίτερη αυτή Ανάσταση παρακολούθησε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος συνεχάρη τον Σεβασμιότατο για την πρωτοβουλία του να δώσει ελπίδα και χαρά σε ανθρώπους που τέτοιες μέρες αισθάνονται ακόμη πιιο έντονη την απουσία και την έλλειψη των αγαπημένων τους που έχουν φύγει από τη ζωή.

Το παρών επίσης έδωσαν οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Στέλλα Βαρτελάτου και Παύλος Φραγκούλης, καθώς και η υποψήφια Βουλευτής της Ν.Δ Ιωάννα Μπεϊντάρη.

Όπως ανέφερε εξάλλου ο Σεβασμιότατος ο στόχος της Ανάστασης στο κοιμητήριο είναι να μας κάνει να αισθανθούμε ότι οι νεκροί δεν έχουν φύγει για πάντα και κάποια στιγμή το σώμα θα ενωθεί και πάλι με την ψυχή .

Ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και η Ανάσταση του Χριστού να γίνει το θαύμα που ο καθένας μας έχει ανάγκη.

Προηγούμενο Άρθρο

Την Ακολουθία του Επιταφίου παρακολούθησε ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ Σπύρος Κυριάκης

Επόμενο Άρθρο

“Νύχτα γεμάτη θάματα νύχτα σπαρμένη μάγια” ήταν η Ανάσταση στην Πρέβεζα – Δεκάδες βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μέρα στο Λιμανάκι του Αγίου Θωμά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...