Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 9:39

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στις 13 Απριλίου στον Φόρο

Τα ΔΣ των σωματίων  συμμετείχαν στην περιφερειακή σύσκεψη της ΣΕΑ που πραγματοποιήθηκε στην Άρτα στις 29-3-22 στο Εργατικό Κέντρο όπου και αποφασίστηκε Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας Αιτωλ/νιας ,στην Πρέβεζα 13 Απρίλη, υλοποιώντας το πρόγραμμα των περιφερειακών συγκεντρώσεων που γίνονται σε όλη την Ελλάδα από την ΣΕΑ.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους του νομού Πρέβεζας να πάρουν μαζικά μέρος στο Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο, στην Πρέβεζας στο Φόρο την Τέταρτη 13 Απρίλη 10:30 π.μ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • THN 13η και 14η ΣΥΝΤΑΞΗ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων Πρεβεζας : ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΚΑ-ΟΑΕΕ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΗΠΕΙΡΟΥ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ –ΛΕΥΚΑΔΑΣ –ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στην Περιφερειακή συγκέντρωση Ηπείρου – Λευκάδας – Κέρκυρας – Αιτωλ/νίας την Τετάρτη 13/04/22 ώρα 10:30 π.μ.  στην ΠΡΕΒΕΖΑ, θέση Φόρος.

Συμμετέχουμε μαζικά στον αγώνα και βροντοφωνάζουμε με όλη μας την δύναμη.

  • Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε και τις περικόψατε.
  • Δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, αποδώστε τα πληρωμένα δώρα μας, τα αναδρομικά, το 0.5% του ΑΕΠ. Κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ.
  • Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται , να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Δεν πρόκειται να δεχθούμε και δεν διεκδικούμε επιδόματα πείνας.
  • Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταργηθεί η αντεργατική — αντιλαϊκή — αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  • Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και κάθε ανάμειξη στο αιματοκύλισμα των λαών.

Δεν ανεχόμαστε, δεν αποδεχόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε με τις αντιλαϊκές πολιτικές σας, δεν θα πέσουμε στον Καιάδα που μας οδηγείτε. Αδειάσατε τα ταμεία μας σε όφελος των τραπεζών, μας πήρατε πίσω τις συντάξεις που πληρώσαμε, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, την υγεία, τα κοινωνικά μας δικαιώματα. Συνεχίζετε να μας αδικείτε με νέες περικοπές στις συντάξεις αφαιρώντας τη μια «εθνική σύνταξη», δύο ακόμη συντάξεις με τις ανυπόφορες αυξήσεις των τιμών ειδών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα, στα καύσιμα.

Είμαστε ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με την δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτε.

Όσοι μέχρι σήμερα κυβερνήσατε και σήμερα συνεχίζετε, είστε στο ίδιο καράβι και κάνετε κρουαζιέρα με αυτούς που σας δίνουν τις εντολές να μας αδικείτε για την αύξηση των αμύθητων κερδών τους. Είστε όλοι υπεύθυνοι για την καταστροφή μας, δεν θα επιλέξουμε πολιτικούς δήμιους. Αρκετά έχετε ταλαιπωρήσει τους πραγματικούς παραγωγούς του τοιούτου με τις κοροϊδίες, τις ψεύτικές υποσχέσεις και τις στημένες αντιπαραθέσεις σας, για να υποδαυλίζετε διαφορές – που εσείς έχετε δημιουργήσει – ανάμεσα στους ταλαιπωρημένους, για να εξαγοράζεται ψήφους και θύματα σε κάθε εκλογές, για να συνεχίζετε τη δική μας καταστροφή και των παιδιών μας.

Οι συνταξιούχοι είμαστε στο δρόμο του αγώνα, έχουμε την γνώση, έχουμε την πείρα, μέσα από την δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά και αντισυνταξιουχικά μέτρα.

Είμαστε στο δρόμο του αγώνα γιατί ξέρουμε ότι μόνο με αυτόν μπορούμε να σταματήσουμε τα νέα μέτρα που μαγειρεύετε, για να ολοκληρώσετε το αντιασφαλιστικό σας πάζλ, το οποίο προσπαθείτε να κουκουλώσετε τάζοντας «αυξήσεις» για το 2023.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,

Καμιά επανάπαυση. Μας τσάκισαν τα δικαιώματα την περίοδο της κρίσης που οι επιχειρηματικοί όμιλοι δημιούργησαν, τώρα συνεχίζουν στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης στον ίδιο δρόμο. Όλοι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν αυτό το διάστημα χειροτερεύουν την θέση των συνταξιούχων, των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων, ιδιωτικοποιούν ό,τι έχει απομείνει από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, όλα παραδίδονται στις ορέξεις της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, και στο χρηματιστηριακό τζόγο.

Η ανησυχία μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν μπροστά στα μάτια μας ζούμε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την καταδικαστέα εισβολή της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας στην Ουκρανία. Απαιτούμε τώρα να σταματήσει κάθε συμμετοχή, κάθε ανάμειξη στο αιματοκύλισμα και τον σφαγιασμό των λαών από τους ιμπεριαλιστές. Την υποκρισία των ιμπεριαλιστών της δύσης πού είναι και αυτοί στο ίδιο στρατόπεδο, στην ίδια λογική και έχουν τις ίδιες ευθύνες, πού έφθασαν στο σημείο να απαγορεύουν ακόμη τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις των Ρώσων καλλιτεχνών κα αθλητών. Αίσχος.

Συνεχίζουμε. Όλοι στον δρόμο του αγώνα, να μας αποδοθούν όλα αυτά που αδίκως για δέκα χρόνια μας περικόπτουν, να σταματήσουμε τις νέες μειώσεις.

Απρίλης 2022 

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΗΠΕΙΡΟΥ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ –  ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Συλλαλητήριο στο Άκτιο στις 16 Απριλίου

Επόμενο Άρθρο

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν την Τετάρτη στο κλειστό Πρέβεζας – Τα κορίτσια του Φιλαθλητικού μας θέλουν δίπλα τους

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...