Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 1:34

Στροφή στο Μέλλον: Αλλεργική αντίδραση της Δημοτικής Αρχής στις συλλογικές Δημοκρατικές διαδικασίες

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τον λαό και τους πολίτες της Πρέβεζας, αλλά και τις θεσμικές Δημοκρατικές διαδικασίες, με κορυφαίο ζήτημα την εσκεμμένη παράλειψη κατάθεσης Απολογισμού Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Όπως αναφέρεται στο N. 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006) ΑΡΘΡΟ 217 σε Δήμους πρωτευουσών νομών πραγματοποιείται ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον Απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής μέχρι την 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους και καλούνται, οι θεσμοθετημένοι συλλογικοί φορείς του Δήμου, όπως, επιστημονικοί, εμπορικοί, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί, για την ευρύτερη, δυνατή, εκπροσώπηση των κατοίκων.

Κατά την ειδική αυτή δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων αλλά και κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή έστω και την ύστατη στιγμή να επανεξετάσει τη θέση της τόσο ως προς τον Απολογισμό των πεπραγμένων της, αλλά και ως προς την γενικότερη άρνησή της να συζητούνται αναλυτικά τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας ( διαχείριση των απορριμμάτων, σύνδεση με οδικούς άξονες και αναπτυξιακά έργα ), σε ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως πολλές φορές έχει ζητήσει η παράταξή μας, με μοναδικό στόχο οι Δημότες να αποκτήσουν ολοκληρωμένη και σαφή εκτίμηση γύρω από τα κρίσιμα αυτά ζητήματα.

Επίσης για μια ακόμη φορά θέτουμε το ζήτημα της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από το διαδίκτυο ( όπως άλλωστε πράττουν όλοι οι γειτονικοί Δήμοι ), ώστε να ενημερώνονται ελεύθερα και αναλυτικά οι πολίτες της περιοχής μας. Άλλωστε ο Δήμος μας, όπως επανειλημμένα έχει υποστηρίξει η Δημοτική αρχή, είναι πρωτοπόρος σε ζητήματα νέων τεχνολογιών και προνομιακός εταίρος της CISCO.

Πρέβεζα 27/1/2021

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Στροφής στο Μέλλον»

Ευκλείδης Φονταράς

Βασίλης Κωστούλας

Αθανάσιος Ανωγιάτης

Παναγιώτης Λελοβίτης

Προηγούμενο Άρθρο

Επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Επόμενο Άρθρο

Αρνητικά βεβαιώθηκαν όλα τα rapid test σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...