Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 14:00

Στράτος Ιωάννου: ” Η Π.Ε Πρέβεζα είναι έτοιμη, έχοντας λάβει όλα τα μέτρα για την πρόληψη των αντιπλημμυρικών φαινομένων”

Πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η Συνεδρίαση του Περιφερειακού  Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Πρέβεζας (Π.Σ.Ο.Π.Π) με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κίνδυνων και την άμεση I βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων-Κατολισθήσεων- Χιονοπτώσεων έτους 2020

Στράτος Ιωάννου: «Υπάρχει άριστη συνεργασία στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αυτή είναι άμυνά μας απέναντι στα αντίξοα φυσικά φαινόμενα. Παράλληλα έχουμε ολοκληρώσει εκτεταμένους καθαρισμούς ρεμάτων, χειμάρρων και τάφρων σε όλο το νομό»

Με τηλεδιάσκεψη λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 12.00, υπό την προεδρία του κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινομένα, κατολισθήσεις  και χιονοπτώσεις εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους αλλά και ιδιαιτέρως για τη συνεισφορά τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων του καλοκαιριού.

Τόνισε ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε άριστη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό, την Αστυνομία, και όλους τους άλλους. Αυτή η άριστη συνεργασία είναι προϋπόθεση για την πρόληψη, την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων και των συνεπειών τους. Η διατήρηση και ενίσχυση του υψηλού αυτού βαθμού συνεργασίας εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας και φέρνει αποτελέσματα. Σημείωσε δε ότι η Περιφερειακή Ενότητα έχει λάβει όλα τα μέτρα την προηγούμενη περίοδο για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων, έχοντας ολοκληρώσει εκτεταμένους καθαρισμούς ρεμάτων, χειμάρρων, τάφρων σε όλο το νομό.

Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος: ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Ν. Γεωργάκος, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Ν. Καλαντζής, εκπρόσωπος του Δήμου Πάργας, ο υπεύθυνος Τμ. Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας κ. Α. Σεϊτανιώτης, ο διοικητής της Π.Υ.  Περιφέρειας Ηπείρου ταξ. Απ. Βασδέκης, ο διοικητής του FOB ΑΚΤΙΟΥ, ο διοικητής της Π.Υ. Νομού Πρέβεζας κ. Αθ.  Μικρούλης,  ο διοικητής της Π.Υ. Πάργας, ο διοικητής της Π.Υ. Φιλιππιάδας ο Δ/ντής της Αστυνομίας Πρέβεζας κ Κ. Σιώρος, εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Πρέβεζας, ο Διοικητής Νοσοκομείου Πρέβεζας κ.  Δ. Σκανδάλης, εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ ο εκπρ. Λιμεναρχείου Πρέβεζας Υποπλοίαρχος κ. Κ. Σούγκας, ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Πάργας /Ηγουμενίτσας κ. Π. Παπαδόπουλος, ο Π. Κροκίδας  από την Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, οι Προϊστάμενοι της Δνσης Τεχνικών Έργων και της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Πρέβεζας, της Εγνατίας Οδού, από τις εθελοντικές οργανώσεις, ΛΕΚ Πρέβεζας ο πρ. κ. Β. Ράπτης, από την Αερολέσχη Πρέβεζας, ο πρ. κ. Ν. Σαμπράκος, και από την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης (Ε.Ε.Ε. Δ) κ.α.

Προηγούμενο Άρθρο

Επιμελητήριο Πρέβεζας: Συνεχίζονται οι εργασίες του Open Mall

Επόμενο Άρθρο

Αυτά είναι τα προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούνται από την Τετάρτη στα σούπερ μάρκετ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...